Annonce
Trekantens Folkeblad

Hjælp dit barn godt igennem juletiden

Der sker mange ting i julen, når man er barn. Men med små tiltag, kan man hjælpe børnene bedre gennem de forventningsfulde dage. Foto: Morten Dueholm
Der er mange forventninger i julen. Men med små råd, jordforbindelse og tryk under fødderne, kan man hjælpe sit barn godt gennem den spændte tid. Zoneterapeut og babyterapeut Maria Lind fra GroBalance i Børkop giver her lidt gode råd.
Annonce

Både børn og voksne har rigtig mange forventninger til jul og juleaften. Husk at få afstemt forventninger med dit barn omkring juledagene.

Hvis barnet får klar besked om, hvad der skal ske, og hvornår det skal ske giver det dem ro i hovedet.

Afstem forventninger med dit barn omkring juledagene i god tid.

Hjælp dit barn med at styrke sin jordforbindelse også kaldet grounding. I en travl tid kan vi alle miste jordforbindelsen. Jordforbindelse handler også om balance. Det er vigtigt at stå solidt fast, så bliver man heller ikke så let slået ud af kurs.

Få børnene til at stå på gulvet og få dem til at forestille sig at der vokser rødder dybt ned i jorden fra deres fødder, som får dem til at stå godt og solidt fast.

  • Tramp i gulvet
  • Rul med en bold/flaske under foden
  • Brug zonen Solar Plexus under foden (se billede)
  • Skubbeleg: hvor man står over for barnet eller sidder på knæ, for at komme ned på deres højde, læg hænderne på hinandens skulder og skub til hinanden. Det minder om en styrkeprøve, men er mere en øvelse for at styrke balancen. Det gælder om at styrke jordforbindelse. Og husk at lade barnet vinde til sidst. Ligesom tumlelege er dette en god måde at få et barn til at falde ned, hvis de kører i et højt gear. Det hjælper dem ligeledes med at mærke deres egen krop.

Desuden er en god og fast søvn altid vigtigt. Også i julen. Skærm barnet for indtryk, inden det skal sove. De faste rutiner er vigtige, også selvom julen er en ekstra spændende tid for børn.

Her kan man blidt trykke på foden, hvis man skal have barnet til at slappe af. Men husk, kun hvis barnet er med på det.
Annonce

Hjemmebehandle

Man kan også "hjemmebehandle" sit barn med zoneterapi. Altså hvor man trykker under fødderne. Men husk man skal ikke tvinge sig til noget. Hvis barnet ikke ønsker, er det sådan det er.

Hvis man eksempelvis trykker blidt under storetåen kan det bringe ro i hjernen.Hvis man omvendt trykker blidt på oversiden af storetåen lige under neglebåndet, skaber det balance i søvncentret i hjernen. Det er godt ved overtrætte og overstimulerede børn.

Man kan også stryge/massére ned langs indersiden af foden, fra storetåen og ned mod hælen. Det hjælper med at skabe ro i nervesystemet. Hjælper med at skabe ro, da nervesystemet sidder i rygsøjlen. Bonusinfo: kan også hjælpe mod skævheder, uro i maven og kolik.

Og som en lille bonusinfo til sidst: Put Epsomsalt (magnesiumsalt) i dit barns badekar (eller fodbad til større børn). Epsomsalt virker muskelafslappende og derfor beroligende på kroppen. Det kan hjælpe dit barn til en roligere søvn. Det kan i øvrigt også afhjælpe vokseværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce