Annonce
Trekantens Folkeblad

Hjælp kommunen med at rydde skov

For at redde naturen er det nogen gange nødvendigt at beskære og fjerne uønsket vækst. Naturvejleder Bo Lillethorup vil bevæbnet med sav og andet værktøj fortælle om naturpleje i Munkebjerg Skov. Foto: Vejle Kommune

Søndag den 5. august kan alle interesserede lære om naturpleje og selv give et nap med i Munkebjerg Skov

Annonce

Vejle: Vil du hjælpe kommunen med at rydde op i Munkebjerg Skov og selv lære lidt om naturpleje?

Så er chancen der søndag den 5. august. Her kan du slå følgeskab med naturvejleder Finn Lillethorup, når han går i skoven sammen med miljøtekniker Bo Levesen. De to vil være bevæbnede med save, ørnenæb, beskærersakse og lignende. Målet er en skovlysning i smukke bøgeskov:

- Skovlysninger er en naturtype, der har det svært i Danmark. Lysningerne vokser til med skov eller krat. Dermed forsvinder de - og skovlysningen er en meget værdifuld naturtype, hvor læ og varme i ly af skoven giver helt særlige livsmuligheder for blandt andet insekter og blomstrende planter, fortæller Finn Lillethorup i en pressemeddelelse fra Økolariet.

Tilbagegangen i antallet af skovlysninger er en del af forklaringen på, at mange dagsommerfugle arter er blevet sjældne og truede.

Finn Lillethorup - naturvejleder Økolariet
Annonce

Sommerfugle i fare

Dagsommerfuglen er et af de insekter, der vil glæde sig over søndagens naturpleje, hvor der skal fjernes forskellige former for buske og træer, der har sået sig selv og nu skygger for skovlysningen. Det går blandt andet ud over den hedelyng, der vokser i området.

Deltagerne kan vælge blot at kigge på og lytte til de gode råd fra eksperterne, men alle, der har lyst, må meget gerne hjælpe med.

- Der vil være et udvalg af arbejdshandsker og værktøj, som kan lånes. Men alle er også meget velkomne til selv at medbringer for eksempel arbejdshandsker, beskærersakse og lignende, lyder det fra Vejle Kommune.

Søndagens tur går fra parkeringspladsen ved Munkebjerg Hotel fra klokken 13.30.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce