Annonce
Trekantens Folkeblad

Hvilke potentialer og muligheder rummer Børkop?

Dronefoto af Børkop. Og billedet er forholdsvis nyt, fra 2017, men er allerede forældet, for der bygges på livet løs i Børkop. Men hvilken vej skal byen og området sendes? Det skal der holdes et byvisionsmøde omkring. Arkivfoto

Børkop og Børkopområdets fremtid skal til at formes. Men hvordan og i hvilken retning? Den 15. januar inviteres alle til være med til at få sparket byvisioner i gang.

Annonce

Børkop: Hvad gør man med en by og et område, der er i kraftig vækst? Hvilken retning skal tages, så Børkopområdet udvikles på den rette måde?

De spørgsmål er et stort spørgsmål, og svarene blæser i vinden. Men hos Vejle Kommune vil man nu i gang med at finde svar på, og derfor inviterer Vejle Kommune på Byvision Børkop.

- Der bliver tale om, at vi starter en fem måneders intensiv periode, hvor borgere politikere og forvaltning sammen udvikler en byvision for Børkop, lyder det i en pressemeddelelse fra Vejle Kommune.

Engagere sig lidt ekstra

Hvis man ønsker at deltage i "borgernes byvionsgruppe", som er en arbejdsgruppen, der dykker lidt længere ned i byvisionerne og dialogen omkring Børkops fremtid, så skal man tilmelde sig gruppen. Det gør man på selve byvisionsmødet, der afholdes på Gauerslund Sognehus den 15. januar.Kan man ikke deltage der, men stadig gerne vil være med i arbejdsgruppen, kan man efter den 15. januar stadig tilmelde sig gruppen. Det kommer til at kunne ske via vejle.dk/byvisionbørkop.

Annonce

Fælles fortælling

Men hvad er en byvision overhovedet for en størrelse?

Det er, ifølge Vejle Kommune, en vision, der sætter en retning for en by/område. Det er en vision, der skaber sammenhæng i et geografisk område, og så er en byvision tværgående, så der samtales bredt og på tværs af interesser, og når visionen er færdig, er det planen, at der skal ligge en fælles fortælling, der bakkes op af blandt andet både udviklingsmateriale og en initiativliste.

Der er tale om, at det er centerbyen Børkop, der er i centrum for visionen, men da ting jo hænger sammen, vil der være grene ud til området omkring Børkop, deriblandt især Gauerslundområdet og Brejning, hvor der skal søsættes mange tiltag, der hænger uløseligt sammen med Børkop. Blandt andet skal idrætsanlægget i Gauerslund udvides, og der skal bygges et nyt plejecenter i selv samme område.

Annonce

Sådan tilmelder man sig

Derfor indkalder Vejle Kommune til det første møde, et såkaldt Kick-off møde, og her kan alle, der har en naturlig interesse i at få Børkop udviklet, melde sig til og give sit besyv med. Og gerne med konstruktive forslag til følge.

- En byvision er involverende, og med en byvision ønsker vi at styrke muligheden for, at man lokalt kan tage medansvar for at udvikle sin by, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Mødet finder sted i Gauerslund Sognehus. Det er tirsdag den 15. januar i tidsrummet klokken 19 til 21.30, og der serveres byvisionskage og kaffe samt sodavand, så derfor er tilmelding nødvendigt. Man kan tilmelde sig på www.vejle.dk/byvisionbørkop

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce