Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Atter må naturen træde til

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Kan I huske, da Danmark for et halvt år siden lukkede ned?

Selvfølgelig kan I det, for det kan vi nok alle. Og nu ser det igen lidt øv ud, for smittetallene stiger, og selvom ikke alt er ligeså slemt som der i marts, ja så er udsigten til seks kolde måneder ikke ligefrem det fedeste i en covid-19 tid.

Men nå, er der en god ting ved det hele, så er det, at naturen er ligeglad med den virus. Naturen byder stadig indenfor. Det gør den selvfølgelig altid, men i foråret fik jeg genfundet min glæde ved naturen, og det viste sig at være en dejlig øjenåbner.

Jeg (og til tider sammen med familien) gik lange ture, og her må vi sige, at Børkopområdet er beriget med nogle gennemført smukke vandreruter.

Ved Rands Fjord. Ved Mørkholt. Ved Lille Afrika og Vognkær Enge. I Børkop Skov. Ved Munkebjerg. Og så videre.

Men det slog mig også, at hvis man skal nyde at gå ad små stier midt i naturen, er der ikke voldsomt mange muligheder på den side af landevejen, der peger mod Smidstrup. De muligheder er der, men man skal lede efter dem.


Naturen er dybt begravet i vores DNA. Byerne er noget, vi selv har opfundet.


Der er ikke store brochurer med kort over gode vandreruter, og måske er det fordi, at området er så meget landbrugsland, som det er. Smukt er her stadig, og der er selvfølgelig stadig veje og stier at gå langs med, men vandreruter er her ikke mange af.

Uanset brochurer eller ej. Det er nu, at naturen igen skal vise sig som vores allerbedste ven. Storbyerne mister deres fordele i en tid, hvor ting lukker mere og mere ned, mens naturen omvendt viser sig som stedet, hvor livet er som det altid er.

Smukt. Storslået og med højt til loftet.

Naturen bør vinde på det her. Vi kan godt snakke om manglende biodiversitet, dårlige vandprøver og klimaudfordringer, men det er sværere at gøre noget ved det i en travl hverdag. Men når man bliver rystet i sin hverdag af en lille virus, genfinder man det, som mennesket har vist i mange tusinde af år: Naturen er dybt begravet i vores DNA. Byerne er noget, vi selv har opfundet.

Jeg glæder mig til at gå en god gåtur eller 100 af dem. Virus eller ej. Det er dejligt derude i moder jords stærkeste opfindelse: Naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce