Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: De blev årets...

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Hold nu op for et år, det har været, og I ved jo allesammen godt, hvorfor det har været i specielt år, så det vil jeg ikke gå i detaljer med.

Men det har stadig været et år, hvor jeg, som journalist, har mødt en masse spændende mennesker. Ok, færre end normalt, for meget bliver ordnet via telefonen, men som journalist kommer man dog en del ud og møder fok. Og jeg har lavet min helt egen liste over de kilder, der af forskellige grunde gjorde mest indtryk.

Jeg ved godt, at jeg ved at fremhæve få, ikke nævner de mange, og tro mig, der er mange, som burde blive nævnt, men jeg har nu engang kun den plads jeg har.

Så her er bud på årets....alt muligt.

Årets kilde: Det kan kun være Gudrun. Min dejlige Gudrun som jeg mødte en dag i foråret på Plejecenter Atriumhaven i Brejning. Med en alder på 91 er hun jo lidt oppe i årene. Alt var lukket ned i den periode, men en flok børn fra Fælleshåbsskolen skulle synge for beboerne på Atriumhaven. Børnene stod udenfor, og Gudrun havde valgt også at sidde ude. Ved siden af mig. Hun og jeg klikkede bare straks. Hendes humør og smilende øjne sagde alt, og vi fik nogle gode snakke henad vejen, men det er så svært at følge op på dem i disse tider. Men Gudrun, du er ikke glemt. Og du skal stadig have verdens største krammer. Når jeg atter må give dig et.


Hendes humør og smilende øjne sagde alt.


Årets hyggeligste opgave: Jeg interviewede i sommer Einar Sten fra Skærup, hvor vi sad i hans lille saloon i Skærup. For han samler på gode historier fra det vilde vesten og fra forskellige krige fra 1864 til Den Kolde Krig. En mand med så mange historier om historierne, at jeg helt blev opslugt. Og en dedikation og overskud af en anden verden. Det var en super sommerdag i saloonen.

Årets oplevelse: Den fik jeg hos 9.a på Englystskolen. Jeg havde i maj interviewet tre elever om atter at kunne vende tilbage til skolen efter nedlukning, og det gik fint, men artiklen var mildest talt lige lovlig stramvinklet. Det skabte debat i klassen, og vi fik lavet en aftale om, at 9.a selv skulle skrive en ny artikel, og jeg derefter kom ud i klassen og fik en snak om journalistik og vinkler. Hold op jeg var helt høj bagefter. Jeg lærte noget, og jeg mødte en flok dygtige, dedikerede og dejlige unge mennesker. Fed oplevelse.

Årets historiefortæller: Den giver jeg til Bodil fra Børkop Lokalhistoriske Arkiv. Hun skriver trofast en tekst her til avisen hver uge. En tekst der passer til et billede fra gemmerne, og Bodil: Du er altså skarp til at se det store i det små. Høj klasse. Og tak for et altid fantastisk samarbejde til jer alle på arkivet.

Årets læser: Dig.

Godt nytår derude. Må 2021 blive et år fyldt med lys og glæde. Det trænger vi alle til.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce