Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: De første kærester på Mars

Illustration: Julius
Annonce

Børkop: Jeg trækker vejret en ekstra gang og går ind i klassen. Herinde sidder hele 9.a og kigger hen mod døren. Mod mig.

Åh, de smukke unge mennesker, som Kim Larsen en gang sang. Han havde ret. De er smukke. Og de er unge.

Har jeg selv været så ung? Det har jeg jo, men det er mange år siden, og jeg har stensikkert ikke være så smuk, for jeg var i den alder for rødhåret, for bleg, for høj, for tynd og gik med bøjle, men det er anden snak.

Nå, de havde henvendt sig, for jeg havde interviewet tre af dem nogle dage før. Det gik ikke helt efter planen. Historien om deres tilbagekomst til skolen efter næste ti uger med hjemmeundervisning, blev lige skarpvinklet nok, og det måtte jeg selv erkende, og det havde de unge selvfølgelig også selv bemærket. Derfor spurgte de til, om de måtte komme med et mere nuanceret bud på historien.

Altså selv skrive deres egen artikel. Det sagde jeg ja til, men de måtte kun, hvis de havde noget på hjerte. Og de havde de.

Hold op hvor havde de knoklet på, for at skrive en artikel, som så kunne bringes i Vejle Amts Folkeblad (kan læses på vafo.dk).

Hvor lærer de altså nogle ting i skolen, som vi andre slet ikke lærte. De er meget reflekterende, og de fik sat en god artikel sammen. Med citater, overskrift og hele pivtøjet.

Meget kan man sige om nutidens unge, og det bliver der. Jo, de har Europarekorden for mest druk, og det er altså ikke noget at være stolt af, og jo de kan til tider være nogle forkælede curlingbørn. Nogen af dem i hvert fald.

Men de kan også være lige præcis det, der gør, at vi kan se fremtiden lyst i øjnene. De kan tænke ud af boksen, være kritiske, reflekterende og nysgerrige.

Vores danske unge får hele tiden at vide, at de skal konkurrere med kineserne, men det skal de lige præcist ikke. De skal ikke efterligne dem, for så er kampen tabt. Vores unge skal være det stik modsatte end kineserne, og det er de.

Herinde ved 9.a viste de unge, at de er fremtiden. Og ser fremtiden sådan ud, skal det nok gå. De smukke, unge mennesker er ved at lære at flyve, og måske en af dem bliver den første kvinde eller mand på Mars. Måske de bliver de første kærester på Mars, som bandet TV2 ville formulere det.

Mindre kan selvfølgelig gøre det. Men med den her ungdom ved man aldrig.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce