Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: De kan ikke sidde nogle steder

Illustration: Julius
Annonce

De to kvinder stod i solen og lavede det, som kvinder er så gode til. De snakkede med hinanden.

Ok, det kan mænd bestemt også, men nu var det så to kvinder, der stod der foran Spar Købmanden i Brejning. Jeg var på vej ind for at købe et bid brød med på vejen, og jeg måtte gå uden om de to kvinder.

Der var rigeligt plads, så jeg skænkede det ikke en tanke, men det gjorde kvinderne, som måske nok tænkte, at de stod lidt i vejen for os kunder, der skulle ind og ud.

Så de forklarede sig. De forklarede, at der ikke var steder at mødes i Brejning, hvis man lige trængte til en bænk at sidde på. Og vende tingenes tilstand.

Nu er der bænke i Brejning. Det ved jeg, der er, men jeg ved også, at mange er der ikke. Og de kan være ret langt væk fra byens midte, eksempelvis ved lystbådehavnen. For Brejning har ikke et torv. Lokalrådet har ellers arbejdet en utrættelig og sej kamp for at skabe et torv ved Fischers Plads, hvilket også lyder som et ret logisk sted at have et lille torv, da det er midt i byen nær bager (der godt nok er lukket) og café.


Det gør de, efter min mening, ikke så meget via arkitektur, men med parasoller, blomster og måske lidt vand


Men planerne løb ind mod den mur, der hed, at kommunen nok har al mulig velvilje, men ingen penge til projektet.

Så derfor pt intet torv i Brejning, hvor man ellers kunne mødes og sludre og sidde i skyggen under et træ.

Og torve er godt nok en mangelvare i tidligere Børkop Kommune. I Børkop er der et torv i Ny Boder, som mange ikke engang ved er der, for den vender ryggen mod byen. I Smidstrup er der heller ikke et torv, i Skærup er der et par anlæg, men ikke decideret et torv, og i Gårslev har man heller ikke noget torv, men her er man langt med arbejdet med at skabe et nyt bytorv foran Dagli'Brugsen.

Torve kan også noget. Uanset hvor stor en by er. Men de skal indbyde til samling, for ellers er de dødsdømte fra start. Det gør de, efter min mening, ikke så meget via arkitektur, men med parasoller, blomster og måske lidt vand.

Ok, det er mest om sommeren, logisk nok, men lige nu er det sommer, og intet sted i Børkopområdet findes et samlende torv, selvom den i Ny Boder dog bestemt gør, hvad den kan.

Nå, man kan altid mødes foran Spar Købmanden. Og alle andre steder. Det går jo nok, men undervurdere ikke et godt torv. Især ikke i tiden efter corona, hvor vi givet får en vitamininsprøjtning af behov for at mødes med andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce