Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Der er en mening med menigheden

I Flindts Fodspor. Tegning: Julius
Annonce

Jeg nyder at komme i kirker. De er smukke, og de giver en form for ro. Verden indenfor er anderledes end udenfor. Det er en speciel følelse.

Men jeg erkender gerne, at jeg ikke tror på Gud, men nej, jeg vil heller ikke kalde mig en ateist. For så tror jeg på, at der ikke er en Gud. Det kan der jo ligeså godt være, som der ikke kan være en. For svaret får vi aldrig. Og derfor tror jeg ingenting om det emne, hvilket jeg god fornemmer ikke alle helt forstår idéen i. Men sådan er det nu.

Og jeg respekterer, at folk har en tro på noget, og skulle jeg da endelig tro på et eller andet, så er den kristne tro helt fin for mig. Det er den, jeg er opvokset med, og den har ikke gjort mig nogen skade, så det må da gerne blive den, hvis det skulle være.

Jeg er ikke fra et hjem, hvor vi har haft religionen tæt på. Vi gik i kirke, når der var bryllup, konfirmationerne og så videre, men det var det.

Så jeg er jo det, man kalder en kulturkristen, og det er fint nok for mig.

Snart er der menighedsrådvalg, og dermed også i de lokale sogne. Gauerslund, Gårslev samt Smidstrup-Skærup.

Jeg kommer ikke til at stille op i nogen af dem, for det har jeg ingen interesse i, trods endda det faktum, at folkekirken gennem mange år faktisk har været en del af min families virke, da min mor har været menighedsrådsformand i 28 år. I Vejles vestby hvor jeg oprindeligt kommer fra.

Men jeg håber nogen har en interesse for det, for det er af de steder, hvor ordet folke kommer til sin ret. Folkekirken er for folket. Her kan man være med til at sætte sit præg på en lang række ting, og menighedsråd har både midler og muligheder for at skabe noget. Og forme noget. Forhåbentligt til alles bedste.

Jeg kunne godt se mig selv som formand for en forening, men jeg kan ikke se mig gå i mors fodspor og blive menighedsrådsformand.


Jeg kunne godt se mig selv som formand for en forening, men jeg kan ikke se mig gå i mors fodspor og blive menighedsrådsformand.


Det overlader jeg trygt til andre, og som sagt, nu er der snart valg. Jeg håber, der er nok, som stiller op, men mon der kommer til at være mange kampvalg?

Folk står ikke ligefrem kø, for at gøre en frivillig indsats. Det mærker mange foreninger og råd.

Men skal folkets kirke fortsætte som folkets kirke, så folket selvfølgelig hjælpe til. Det siger jeg jo så med en form for dobbeltmoralskhed, for jeg stiller ikke op.

Nå, både Gud og hvermand ser nok gennem fingrene med mig.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Så er der atter banko

Annonce