Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Det sørme, det sandt, der er sol

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Hov, det er sørme, det er sandt, det er juletid. Og solskin.

Ok, ikke hele tiden, men solen har da faktisk, for en gangs skyld, skinnet mere gennem november end vanligt.

Og nu er det så december. Hold da op. Julemåneden er i gang, og forude venter andesteg, sylte med sennep og rødbeder og, for mit vedkommende, dårligt indpakkede gaver. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at pakke en gave smukt ind.

Men hvad gør det, når solen skinner, og ved lystbådehavnen i Brejning glimtrer vandet, og i Gårslev går en mor med barnevogn og lille hund i snor en tur langs de små stier. Ved Brøndsted putter de gamle gårde under træerne. Og i Børkop er et ældre ægtepar på vej hen mod bageren, måske efter honninghjerter, og i Skærup går en flok rollinger en tur i deres flyverdragter. I smidstrup cykler en teenager afsted med skoletasken på ryggen.

Kort sagt så leves livet stadigvæk, selvom det er mærkelige tider.

For når solen skinner, bliver alt jo bare mere lyst. Det ved solen jo godt, den har en vis erfaring, for den er trods alt 4,6 milliarder år gammel, sådan plus minus

Her om vinteren er hun selvfølgelig knap så lun, og hun er mere tilbageholdende, men denne eftermiddag giver hun os alle et knus.


Det ved solen jo godt, den har en vis erfaring, for den er trods alt 4,6 milliarder år gammel, sådan plus minus


Nu er det så officielt blevet vinter. Vi skal til at se julekalender på tv, og måske hver dag åbne en papjulekalender med chokoladefyld. Og vi skal finde julepynten frem, hvis altså ikke det allerede er blevet det.

Og jo, så skal vi holde jul på nye måder. Må vi synge sange ved træet? Må vi holde i hånd? Og hvor mange må vi egentligt helst være samlet juleaften?

Det har vi ikke styr på endnu, men udgangspunktet er, at vi nok ikke skal sætte næsen op efter det helt store sus og dus.

Men nå, julen som vi kender den, skal nok vende tilbage. Der er lys forude. Selv solen ved det. Og hun har, trods alt, set mange ting her i livet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce