Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Det smitter forskelligt

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Kender du ikke den? Du sidder og snakker med en kollega eller en ven eller konen derhjemme, og så går snakken omkring, at det er nogle mærkelige corona-tiltag, der er.

Hvordan kan det være, at smitten ikke smitter, hvis du sidder ned på en café eller restaurant, men den gør det, hvis du går inde mellem bordene og stolene?

Og hvorfor er det, at Yogahold skal lukke ned, mens de professionelle håndboldspillere må gå amok i håndboldhallen?

Se det er gode spørgsmål, og jeg har ikke svaret på det. Men jeg ved, at smitten stadig smitter. Det kan man jo se, især rundt i hele verden, hvor lande lukker ned på stribe.

Så kom jeg til at se på en artikel i Vejle Amts Folkeblad,  hvor man kunne se, hvordan smitten i den seneste uge i kommunen var fordelt. Og to steder skilte sig ud på den uheldige måde. Vejle midtby og Vinding havde oplevet mange smittede, mens tre steder skilte sig ud på den gode måde.

Smidstrup, Brejning og Gårslev havde ingen smittede.

Det er jo super godt, at de steder ikke har oplevet nogen smittetilfælde, men når alt kommer til alt, er det nok mere tilfældigt end som så.

Måske man er bedre til at holde afstand og den slags i de tre byer, men i den sidste ende handler det måske mere om tilfældighedernes spil.

Man lukkede eksempelvis hele Nordjylland ned for et par uger siden, men kun for at finde ud af, at der faktisk ikke var mange smittede der. Tilgengæld var der mange i den sydlige ende af Jylland samt midt i mellem.

Nu ved jeg godt, man lukkede ned på grund af frygten for en variant af corona, som man gerne ville undgå spredte sig. Men på Læsø fandt man eksempelvis 0 smittede. Men øen blev alligevel lukket ned.

Min pointe er nok bare, at ingen skal vide sig sikre, hverken for at få højt eller lavt smittetryk. Eller blive lukket ned eller ej.

Men når det er sagt så lad os håbe, at smitten forbliver væk fra Smidstrup, Gårslev og Brejning, men det er nok et fromt ønske, for den lille virus har sit eget, mærkelige liv.

Uforudsigelig og lumsk. Så vi må fortsætte med at holde afstand og prøve at tænke os om. Det lykkes ikke altid, men i det mindste må vi prøve.

Jeg aner ikke, hvorfor nogle ting må man gerne, mens andre ting må vi ikke. Men indtil videre lukker vi dog ikke landet ned, som ses andre steder. Det er da ikke helt dumt, trods alt.

PS: Børkop har også lavt smittetryk, men dog ikke 0.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce