Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Dumheden er på retur

Annonce

Børkop: Det slog mig undervejs i al den her coronokrise-tid, at der er en gruppe mennesker, som ellers er dyrket de sidste mange år, som nu er blevet sendt helt ud i ligegyldighedens glemsel.

Realitystjernene. De har vist sig, som det de trods alt jo er, at være kejserens nye klæder. Nogle konger, der er ligegyldige. Og som vist nok også sjældent havde ret meget tøj på i virkeligheden.

I en verden af krise, hvor læger, sygeplejersker, sosu'er, kasseassistenter med flere er dagens helte, er det det modsatte for folk, for hvem intriger og snak om kunstige bryster er det eneste, der kan bidrage til samfundet med.

Mine forbilleder er folk som Gandhi, Nelson Mandela og Florence Nithingale. Folk der har gjort en stor forskel for mange.

Ikke Sydney Lee, Amalie og alle dem der fra Paradise Hotel. Jeg må erkende, at det er mennesker, som er ufattelige ligegyldige, i hvert fald som forbilleder. Men gennem mange år har især ungdommen dyrket dem.

Dyrket dumheden. Måske fordi de så selv kom til at virke kloge ved siden af.

Men i disse dage er ved tilbage ved en vished om, at viden er guld. Vi har brug for kloge folk. Og vi har brug for folk, der sørger for at hjulene er smurte og holder sig kørende, selvom samfundet er lukket ned.

Vi har ikke brug for folk, der laver blogs om, hvilken skomærke de foretrækker. Eller hvilken kjole, der gerne vil tale om, fordi de har fået den sponsoreret.

Jeg håber, vi lærer mange gode ting af denne krise. Og en af de ting må gerne være, at det faktisk er både sejt og fantastisk at kunne redde liv. Og sørge for dem, der ikke kan.

Og at det er faktisk sejt at holde samfundet i gang.

Det er på ingen måde sejt at deltage i Paradise Hotel. Jeg forstår godt, man gerne vil have eventyret, så det er ikke deltageren, jeg ikke kan forstå. Men jeg forstår ikke, hvorfor det på nogen måde er interessant.

Nå, jeg er også bare en halv gammel sur mand, men dog også en mand med en forhåbning om, at vi stadig kan lære, at det aldrig er for sent at lære. Heller ikke at lære, at viden er cool. Og hamrende nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce