Annonce
Trekantens Folkeblad

Ferie er den tid, hvor det alligevel ikke lykkes

I Flindts Fodspor: Illustration Julius
Annonce

Jeg erkender det blankt. Mine forkromede planer skinner ikke altid så lysende igennem. Som jeg ellers hvert år satser på, at de vil.

Jeg har nemlig altid planer om, at når det bliver ferie, skal jeg bare læne mig tilbage i liggestolen og læse en røvfuld bøger.

Og hvert eneste år, så lykkes det kun halvt. Den med liggestolen skal nok lykkes, når i hvert fald vejret er med os, og det har den været i år. Jeg er lige kommet tilbage fra ferie, og jo, jeg var heldig. Jeg fik det gode vejr med i rygsækken, så det klager jeg ingenlunde over.

Men jeg har ikke fået læst en eneste bog. Bevares, jeg gik i gang med en, og den er en ordentlig japansk bogfætter af Haruki Murakami på 600 sider med den specielle titel Trækopfuglens Krønike, så måske derfor jeg løb lidt træt, inden jeg overhovedet kom langt ind i den.

Og så alligevel ikke. Han er en af mine favoritforfattere, så nej, det bør ikke være det.

Nej, det skyldes nok nærmere, at når det er ferie, bliver jeg ikke, som ønsket, en der bare lige læner sig tilbage i flere timer og ikke laver andet en at læse.

Jeg kom til at surfe lidt på nettet. Jeg læste aviser i rå mængder. Jeg lånte også nogle magasiner på Børkop Bibliotek, som jeg fik bladret igennem. Og jeg lyttede til fodboldpodcast. Men mit læse-gen for bøger havde trange kår, og sådan har det nu nok altid været. Ikke noget nyt der, men det er da mærkeligt, at jeg så alligevel hvert eneste år tror, at nu skal det være.

Der er vi mennesker mærkelige. Vi tror, vi kan ændre os i en ferie, og selvfølgelig altid kun til det bedre. Så vi vil lave de seje ting, så som at læse japansk litteratur, eller vi vil spille mange brætspil med ungerne, eller vi vil huske at besøge den familie, vi så sjældent ser. Den slags.


Vi tror, vi kan ændre os i en ferie, og selvfølgelig altid kun til det bedre


Og alligevel tager den ene dag den næste. Og så står man lige pludselig der og tænker, hov hvor blev den ferie af?

Nå, skide være med det. Jeg havde en super god ferie, og ham den japanske forfatter har skrevet en bog, der ikke løber nogle steder. Og snart er det sommerferie igen.

Ok, det skrev jeg så ikke lige vel. Puha, der er lang tid til næste lange ferie, og hvilket er et faktum, der trofast kommer år efter år. Man burde skrive en roman om det med at komme tilbage fra ferie, og slet ikke være klar til at komme tilbage fra ferie.

Måske under titlen: Trækopmedarbejderens krønike.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Så er der atter banko

Annonce