Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Gudrun, skal vi drikke en øl?

Illustration: Julius

Brejning: Jeg har en tendens til at dele folk op i to kategorier. Dem jeg gerne vil drikke en øl med, og dem jeg ikke vil.

Nu drikker jeg faktisk ikke mange øl, så det skal tages mere i overført betydning. Og det kunne for den sags skyld også være kaffe, te, vin eller en hyldeblomstsaft med isterninger.

Men jeg tror vi alle kender den med, at der er nogen, man svinger bedre med end andre.

Donald Trump vil jeg for eksempel ikke drikke en øl med, for ja, det giver vel sig selv. Lars Løkke gider jeg heller ikke drikke en øl med, for han virker nu sjov og flink, men han virker også til at være nærig og grådig, og den slags orker jeg ikke. Han forlanger sikkert, at man skal betale hans øl, før han gider drikke den med en.

Så er der vores statsminister, Mette Frederiksen. Hende gider jeg nu heller ikke drikke en øl med, for hun er desværre også endt i den fælde, som politikere ender i efter mange år. Det oprindelige menneske er druknet inde bag spin og strategi. Sådan virker hun også til at være.

Der er selvfølgelig også kendte mennesker, jeg gerne vil drikke en øl med. Alle elsker Phillip Faber i disse dage, og det gør jeg også. Ham vil jeg gerne sidde og drikke en øl med og høre om, hvordan han var med i den Bølle Bob film, jeg så 100 gange sidste i 90'erne. Min niece var fire år dengang og blev passet hos mig i ny og næ, og vi skulle altid se Bølle Bob. Så den film så jeg mindst 40 gange. Og en ung Philip Faber var med. Længe før han blev noget ved musikken.

Nå, det er et sidespor. Tilbage til øl og mennesker. For det er jo de helt normale mennesker, man kan dele sin øl med. Og her mødte jeg i sidste uge Gudrun på 91 år, der bor på Atriumhaven. Ja, mødte og mødte er så meget sagt, men vi snakkede lidt sammen på afstand, da jeg var på en opgave.

Og hun var lige præcist sådan et menneske, man gerne vil dele en øl med og sidde og sludre i godt selskab med et menneske, der virker til at hvile i sig selv. Hun har noget godt på hjerte. Det kan jeg mærke.

Nu er det svært at dele en øl med Gudrun, for vi lever i de tider, vi gør, men jeg vil hermed gerne sige til Donald Trump, at skulle du læse med, så nej, desværre: jeg gider ikke dele en øl med dig, for det har du ikke klasse nok til.

Men du Gudrun, hvis du læser med, så kommer jeg gerne forbi en dag, når det er bliver muligt. Til en øl og en snak. Og hvis du ikke drikker øl, tager vi en hyldeblomstsaft eller kop kaffe.

Dog ved jeg jo ikke, om du gider drikke en øl med mig. For sådan er det jo.

Vi er alle enten en, man gerne vil drikke en øl med, eller en man ikke vil drikke en øl med. Også mig.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce