Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Har du BH på?

Illustration: Julius

Børkop: Undskyld jeg spørger så direkte. Men har du BH på?

Ja, det lyder måske lidt fjollet, men jeg opdagede på en tur til Smidstrup, at mange kvinder i denne tid, hvor de går hjemme, ikke har BH på.

Ok, det hørte jeg om i et radioprogram i bilen retning Smidstrup, så bare rolig kære kvinder i Smidstrup, det er ikke kun jer, der her tænkes på, men kvinder generelt over hele landet. Og grunden til at nogle kvinder ikke tager BH på i disse dage, skyldes en simpel grund: De har ingen grund til at have BH på, for de sidder alligevel bare derhjemme.

Ingen kigger på. BH eller ej.

Nu er en BH som ofte en praktisk ting, men det er også mode, og modebranchen har svære kår i disse tider, af selvsamme grund. For hvorfor købe nyt, moderigtigt tøj, hvis det alligevel ikke skal vises frem til en festlig lejlighed. Eller bare overfor kollegerne på job.

Jeg må erkende, at jeg har ikke ondt af modebranchen, for det er en branche, der i bund og grund lever fedt på at skabe et behov, der ikke er der i forvejen.

Mode er egentligt en fiktiv ting. Den er der kun, fordi nogle bestemmer moden er der. Og fordi nogle, nå ja rigtig mange, vælger at falde til patten, om man så må sige.

Det tøj, der er købt i foråret, burde stadig være ret brugbart i efteråret, men det er det ikke, for nogle har valgt, at om foråret er farven grøn, mens den er blå om efteråret.

Kom en marsmand forbi jorden en dag, ville det være en ting, han givet vil undre sig meget over. Hvorfor skal noget, der virker godt og giver varme på kroppen, gemmes bagerst i klædeskabet, bare fordi nogle synes, at det skal det? Nå jo, det skyldes jo kun en ting, nemlig penge.

Moden er big business, og det vil det nok stadig forblive, men jeg tror, at modebranchen fremadrettet skal revidere sig selv. Det der med, at noget tøj kun holder 10-12 uger, før der kommer noget nyt og smart, den går ikke længere. Det interval er for kort. Og det er stressende for alle. Både dem der producerer, og dem der køber.

Prisen er også for høj og stressende over for klimaet og bæredygtigheden. At producere tøj sviner mere, end vi aner, og jo, det giver til gengæld arbejde til mange mennesker, men så må vi finde noget andet, de kan lave. Noget mere bæredygtigt.

BH'en er kommet for at blive. Den tager du nok på igen, når det giver mening, og moden er også kommet for at blive. Det er også helt fint, ellers ville livet være lige kedeligt nok, men jeg tror, moden i fremtiden må sande, at den ikke længere behøver en J-skål. En mindre C-skål er nok mere det rette.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce