Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: I en hotdog tid

I Flindts Fodspor. Tegning: Julius
Annonce

Børkop: Hvis man er en mand, der godt kan lade sig overtale af sin mave, kan man jo falde i en fælde. Og sådan en mand er jeg.

Derfor stod jeg i pølsevognen i Børkop, Vores Grill, hedder den, og nå ja, der faldt lige en hotdog over disken i retning min mave.

En anden mand kom ind, og han skulle sørme også have en hotdog, så den søde kvinde bag disken gik straks i gang med vores brød med pølse og fyld.

Der stod vi så med hver vores varme hund i dej og nød en af livets små syndige mirakler.

Kvinden bag disken spurgte så, om vi var tilfredse, for det var hendes første dag som pølsemutter, så hun var nysgerrig på, om hun havde lavet vores hotdogs, som sådan nogen nu engang skal laves.

Det er altså klasse at spørge om, og vi burde alle gøre det mere, når vi prøver noget for første gang. For der skal være en første gang for alt, og første gang er man altid usikker. Der er så meget, man måske nok ved, men der er endnu mere, man ikke ved. Også selv med en hotdog.

For nok er det ikke raketvidenskab at lave sådan en, men det er omvendt heller ikke noget, man bare lige kan gøre. Der er mange faldgrupper. Mange usagte ting, man kan fejle i. Kommer man for meget sennep i, bliver den for stærk. For lidt bliver den uskarp. Kommer man for mange sure agurker på, bliver den for våd og snasket, men for få er lig med en hotdog uden nok bid.


Der stod vi så med hver vores varme hund i dej og nød en af livets små syndige mirakler


Og sådan er det med mange led i livet. Første gang man skal ud på dybt vand, skal man jo vide, man kan svømme. Men det behøver jo ikke være i olympisk kvalitet. Livet kræver erfaring, og det kommer jo logisk nok et bid ad gangen.

Ganske som at spise en hotdog på den danske måde. Sådan en er snasket, men det er den, fordi den indeholder både det stærke, det søde, det bløde og det med bid. Det kræver erfaring og sikker håndelag at spise sådan en, for ellers ender de ristede løg og remouladen på gulvet.

Den anden mand og jeg havde erfaringen. Tydeligvis. Vi mestrede den ædle kunst at spise en hotdog.

Og den søde kvinde bag disken: Hun bestod den lille eksamen. Hendes varme hunde var lige, som sådan nogle skal være. Og den slags kan gøre en mandemave glad.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Så er der atter banko

Annonce