Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Jeg sagde det først

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius

Jeg vil gerne sige det nu her, for så er jeg måske ham, der siger det først.

Og jo, jeg ved godt, der er en voldsom stor chance for, at jeg skyder helt ved siden af, men det ved kun fremtiden.

Men lad det være sagt: Jeg tror, at Mette Frederiksen ikke er statsminister efter næste valg.

Det er så der, du tænker, at jeg må være blæst i hovedet, for selvfølgelig er hun da det. Alt går hendes vej. Oppositionen er svækket, og især Venstre ser meget svækket ud.

Og omvendt ved alle hvem Mette er. Det er hende, som får os igennem krisen med myndighed og beslutsomhed.

Men jeg holder nu fast i, at Mette Frederiksen skal bande krisen langt væk. Ok, det skal hun af mange grunde, ganske som alle andre i denne verden, men rent politisk skal hun bande det langt væk, fordi det vise sig at blive hendes svanesang.

Da 2. verdenskrig sluttede skulle man jo syntes, at Winston Churchill måtte være Englands mest elskede mand, for han fik dem gennem krigen med ikke bare viljestyrke men også værdighed, men da englænderne skulle stemme ? var det første gang efter krigen.

Og Winston tabte. Til alles overraskelse.

Man forbandt ham med de onde år. Og nu ville man kigge fremad. Ikke tilbage.

Nu er der to et halvt år til næste Folketingsvalg, så vi kan være godt ude af krisen der, og det kan også tale til Mette Frederiksens fordel, men jeg holder nu fast i, at hun ikke skal vide sig sikker.

For jeg forbinder hende efterhånden kun med pressemøder, hvor hun står og ser bister ud og fortæller, at det hele er noget lort, og at det især er noget lort, hvis vi ikke tager os sammen.

Jeg forbinder hende ikke rigtigt med lys og varme og noget godt, og det er nu ikke kun krisens skyld. Hun fremstår efterhånden også som en kontrolfreak, der hader at andre er uenige i hende.

Det er måske nok meget normalt at være sådan på Christiansborg, men det er det ikke i min verden. Der er det bare ucharmerende og skal stoppes. Straks. Som i lige nu.

Næ, hvem, jeg vil stemme på til den tid, må tiden vise. Jeg udelukker såmænd endda ikke engang at stemme på Mettes parti, for meget kan ændre sig til den tid.

Men det sværeste ved at have magt, er at fastholde den på demokratisk vis, for man bliver hurtigt forbundet med alt lorten.


Så husk, at jeg sagde det først


Winston Churchill så det ikke komme. Han var for sikker. Om Mette også er for sikker i sin sag, er op til Mette.

Jeg er heller ikke sikker på noget, men jeg er i den heldige position, at jeg kan helt umotiveret kan skyde til højre og venstre, og lige i denne klumme til venstre. Så husk, at jeg sagde det først. Jeg tror, Mette taber magten om to et halvt år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce