Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor - jeg satte ild  til gulvtæppet

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Børkop: Min kollega Maria dækker retsstoffet, og det betyder, at hun hver morgen ringer til vagthavende hos politiet, og så får hun ellers et indblik i døgnrapporten.

Den slags er nemlig offentlig, dog minus eventuelle adresser, navne og den slags, der kan gøre det mere personligt.

Men i sidste uge ringede hun, som hun nu plejer, og så fik hun en masse historier, og en af dem var fra Børkop, hvor der havde været ildspåsættelse af nogle dæk. Det var sket ved et bålhus nær Amaliegade, så på den måde må man jo sige, at det var et oplagt sted at brænde noget af.

Men selvfølgelig skal man ikke smide dæk på bålet. Faktisk skal man lade være med at lave bål, med mindre det giver mening, og det virker det ikke til, det gjorde der.

Brandvæsnet blev sendt tilstede, og det tyder på, der har været nogle unge mennesker på spil.

Der skete dog ikke noget, men et andet sted i byen, nemlig ved Englystskolen, kunne en forældre melde ud, at der er nogen, som har sat ild til dækket på hendes søns cykel, der stod parkeret der.

Og så begynder det at blive mere end drengestreger. Der er et mønster i, at der er nogen, der elsker at brænde gummi af. I bogstaveligste forstand.


Jeg erkender, at da jeg selv var barn, satte jeg ild til guldtæppet i mit værelse i boligblokken


Jeg erkender, at da jeg selv var barn, satte jeg ild til guldtæppet i mit værelse i boligblokken, og den slags kunne jo have stukket helt af, men jeg fik det slukket med et glas vand. Det efterlod sig dog et krater i gulvtæppet, som ikke lod sig skjule. Og siden har jeg vidst, at ild skal man ikke lege med.

Ild er ild. Det er vildt farligt, hvis man ikke passer på. Noget tyder på, at der er en eller flere unge mennesker i Børkop, som er lige lovlig glade for at hygge sig med ild.

Det kan være en fase, men den fase skal helst stoppe straks. Som i lige nu. Det ved vi godt, alle os der blevet over hvalpealderen, og der er jo ingen grund til, at Maria endnu engang ringer til vagthavende, og han eller hun atter engang kan sige, at der har været en lille påsat brand af dæk i Børkop.

For det der starter som hygge og spas, kan ende i det rene kaos. Ikke alle brande kan slukkes med et glas vand, som jeg kunne den eftermiddag tilbage i starten af 1980'erne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce