Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Jeg savner

Illustration: Julius

Børkop: Det er sjovt, som man kan komme til at savne alt det, som man ellers har taget for givet.

Men i krisetider ændre tingene sig, og nogle ting kan ikke lade sig gøre.

Jeg er bidt af en gal fodbold, i hvert fald som tilskuer, men det kan jo ikke lade sig gøre i denne tid. Der er ganske enkelt en eneste kamp at følge med i, for der spilles ikke noget bold nogle steder. Jo, vist i Hviderusland, men den række har jeg aldrig fulgt med i. Trods alt ikke hold som Bate Borisov og FC Slutsk, jeg kender mest til.

Og jeg savner i den grad at følge med i fodbold, men når det er sagt, så har jeg nu opdaget, at livet går alligevel videre.

Næ, der er andre former for savn, der er sværere. Man kan ikke rigtig mødes med vennerne og familie, som før, og det er straks værre.

Vi mennesker er sociale dyr, og i sådan en krise her kommer det virkeligt til sin ret, at det er netop det, vi er. Social væsener.

Og det er jeg bestemt også.

Jeg elsker at mødes med andre mennesker, og sådan tror jeg mange har det, og når vi så ikke rigtigt kan, føles det, som man er puttet i et form for fængsel.

Alligevel tænker jeg, at jeg trods alt har det godt. Jeg har min nære familie omkring mig, jeg går på arbejde, og ja, livet er nu ikke ændret sådan ret radikalt.

Men et fængsel er det nu. Vi har mistet sine frihedsrettigheder til en lille lorte virus, der åbenbart burde have hørt til i kroppen på en flagermus, men som nu er gået verden rundt med alt det død og ødelæggelse, der følger med.

Eneste positive ved det er, at det hører til naturens orden, at det vil ske i ny og næ, og derfor må vi leve med det. Og vinde over den. Vi vandt over pesten, vi vandt over tuberkulose og polio og så videre.

Vi vinder også over den her fætter, men det bliver surt imellem tiden. Nogle vil blive hårdt ramt, desværre, og andre mindre. Og vi vil stensikkert alle opleve savn efter det normale.

Og når noget ikke er normalt, er det til tider bizart. Det er bizart, at den hviderussiske fodboldliga stadig er i gang, for der stensikkert også virus i det land, men vi mennesker opfører os til tider mærkeligt.

En hvidrussisk diktator har sagt, at den ikke virus gider han ikke, så han holder landet åbent, og det er jo også en måde at regere et land på.

Men vira og diktatorer eller ej. Vi vinder kampen til sidst. Uanset om vi holder med Bate Borisov og FC Slutsk.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce