Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Jeg savner nattens mad

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
En

Nu skal coronaen ikke have skyld for alt. Jeg savner den mad, jeg altid har købt i nattelivet, og der er jo ikke noget natteliv lige nu, så man kunne derfor godt tænke: Det er coronaens skyld.

Men nej, jeg er bare blevet halvgammel, og jeg er en mere og mere sjældent gæst i nattelivet. Af den grund.

Men maden. Den savner jeg.

Annonce

Hvilken mad tænker du måske? Jo, den fuldemad, man altid har lyst til, når man går hjem med en mindre skid på. For alkohol giver sult, og sulten skal jo stilles, og jeg er, om natten, meget konservativ. Jeg vælger altid det samme. Det er som om, at maven dikterer det.

Da jeg var helt ung, var det pita med rejer fra et sted, der hed Vestergade 17 i Vejle. Her var det et brød med rejer i gigantiske mængder.

Senere blev det til en pizzaslide med skinke og godt med hvidløgsolie og creme fraisedressing. Totalt ulækkert. På den lækre måde.

Da jeg boede i Esbjerg havde byen en fantastisk sandwichbar, der solgte i tusindvis af sandwich om natten. Udbuddet var imponerende, men jeg valgte altid den med barbeque-kylling.

Da jeg atter flyttede til Vejle, og gjorde nattelivet usikker i en mere moden alder, mente min mave, at det var en gang pasta med ekstra ost og hvidløg, jeg skulle have der midt om natten. Det var hos et pizzeria på Dæmningen.

Og sådan var det så i flere år.

Men med alderen bliver man mere hjemmemenneske, og nattelivet må klare sig selv uden mig. Og selvfølgelig især lige nu. Men jeg savner nu natmaden.

Sundhedsmæssigt er det forfærdeligt dumt at spise fed mad, lige inden man skal sove, og det er jo også usundt at drikke alkohol, så alt i alt er det nok meget godt, at muligheden ikke er der.Sundhedsmæssigt er det forfærdeligt dumt at spise fed mad, lige inden man skal sove.Men her i skrivende stund kunne jeg nu godt spise en pita. Med rejer. Og ærter og dressing...og nej, hellere en tør pizzaslide, der friskes op med en hvid, småfed dressing og...nej nej, uh den sandwich med barbecue...eller hvad med en en varm plastikbakke fyldt med sammenpresset pasta og tomatsovs, godt sovet ind i hvidløg og ost....uh.

Nå, jeg er vist sulten, og så er det jo godt, at jeg har madpakke med.

To stykker med leverpostej og sure agurker. Suk. Jeg savner nattelivet, for der tænkte man sig ikke så meget om.

Man lod bare maven bestemme. Og bandede af det hele den næste dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce