Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Jordskælvet i Brejning - sådan da

Illustration: Julius
Annonce

Brejning: Det var sjovt at være i Brejning her i weekenden. Ja, det er det da altid, men det var ekstra sjovt, for den danske verdenspresse var samlet ved Comwell Kellers park, og hotellet skulle da også vise sig at blive et epicenter for et politisk jordskælv, der sjældent er set før.

Det er formandsopgøret i Venstre, jeg selvfølgelig skriver om, og derfor havde den københavnske del af pressen også fundet vejen frem til Brejning.

Så der stod jeg med mit lille kamera over skulderen og tænkte, at ham fotografen fra Ekstra Bladet da godt nok har en, der er noget større end min.

Men det var også nødvendigt med en ordentlig Børge af et kamera, for hotellet var spærret af med vagter, så pressen måtte holde sig på 100 meters afstand, hvilket absolut ikke er hverdagskost for de fremmødte journalister fra TV 2 News, DR og så videre.

Personligt var jeg ligeglad. Jeg skulle ikke skrive om det politiske, så jeg havde tid nok til at nyde rammerne. De smukke hvide bygninger. Og nyde polemikken. Når en bil kom kørende, summede det hele, og når hotellets svingdør gik i gang, så summede det også. For hvem kom ud?

Til sidst kom det frem, at Lars Løkke Rasmussen var forsvundet via en bagdør, mens næstformanden Kristian Jensen kom ud via fordøren og holdt en afskedstale, der på sin vis nok skal blive lidt ikonisk. Den var i hvert fald godt tv. Synd for Kristian Jensen, at det skulle gå sådan, men for den sultne presse mættede det lidt.

Den tale så jeg nu ikke personligt på stedet, for lige der var jeg et andet sted, men Brejning oplevede for en stund at være Danmarks politiske navle. Ja mere end det. For det blev også et sted, hvor historie blev skrevet, og det vil Brejning nu blive forbundet med i mange år frem.

Det lever Brejning nok fint med. Journalisterne har for længst forladt byen igen, og i deres verden er alt udenfor Christiansborg jo bare provinsen, men det var i Brejning, at et politisk parti oplevede et jordskælv, og nu skal det parti have gjort hovedrent.

Og med disse ord har jeg lyst til at sige det, som jeg ikke fik lov til at sige i Brejning, for jeg havde kun en blok og et lille kamera med.

Tilbage til studiet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce