Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Men de skulle ikke have samlet sig

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius

Børkop: Lørdag formiddag kørte min frue, datter og jeg selv en tur til Høll, hvor vi gik langs stranden. Også på Bøgeskov-siden, hvor ingen af os havde været før.

Men eftersom vi bor i Vejle, skulle vi igennem Vejle på turen, og ved en butik, der sælger Royal Copenhagen stod en lang slange af mennesker og ventede på, at de kunne komme ind og købe nogle tallerkner og krus på tilbud.

Det så ærligt talt lidt fjollet ud, at der langs fortovet var en en masse mennesker, der stod og ventede på at komme ind i butikken.

Men senere den dag, så jeg noget, der på sin vis var endnu mere fjollet, for min gode kollega Zarah, der havde weekendvagten, havde snakket med politiet, som vi altid gør, og hun havde fået en historie om, at en flok unge mennesker i alderen 15 til 17 år havde samlet sig ved Netto og Rema 1000  i Børkop, og da politiet ankom fandt betjentene bødeblokken frem, og noget tyder på, at det ender med, at i hvert fald syv af de unge får en bøde på 2500 kroner hver, fordi de overtrådte forsamlingsforbuddet på maks fem personer samlet.

Det er fjollet, at man gerne må stå i kø for at købe tallerkner, men man må ikke være ung og have behov for at være sammen med vennerne. Det tror jeg, vi alle kan være enige om.

Men der er dog et element i denne historie, som gør tingene mere nuanceret end som så, for gennem nogle uger har beboerne på blandt andet Roarsvej i Børkop været udsat for chikanerende unge, der kastede med kanonslag og på anden vis skabte utryghed om aftenen og de tidlige nattetimer.

Lige netop derfor, meldte politiet ud i sidste uge, at de ville holde ekstra øje med området omkring Roarsvej, hvilket også er området ved Netto og Rema.

Også holde øje med, om de unge samlede sig i for store flokke.


Så de unge var advaret om ikke at samle sig, men de gjorde det alligevel. Endda lige der, hvor politiet havde sagt, de vil være.


Så de unge var advaret om ikke at samle sig, men de gjorde det alligevel. Endda lige der, hvor politiet havde sagt, de vil være.

Jeg havde selv skrevet en artikel til Vejle Amts Folkeblad i midten af sidste uge om, at politiet var på udkig efter de unge, men jeg kan ikke slippe den tanke om, at de unge stensikkert ikke læste Vejle Amts Folkeblad, for det gør de ganske enkelt bare ikke, men deres forældre har jo nok heller ikke gjort.

Lige der blev det tydeligt, at ikke alt ender på Facebook. Mange får ganske vist deres nyheder fra Facebook, og jeg lægger os selv lidt ud i ny og næ, men bestemt ikke det hele.

Nyheder, portrætter, reportager med videre koster penge at lave, så vi skal selvfølgelig have nogle penge ind for det, og denne historie var en af de mange historier, som ikke florerer gratis rundt.

Og derfor bliver den heller ikke læst af så mange. Desværre.

I den sidste ende er det måske ligegyldigt for de unge, der samlede sig.

Og ærligt talt så giver det forsamlingsforbud på fem ikke den store mening mere, men regler er regler, og reglerne er lige pt, at du gerne må stå i kø for at købe tallerkner med pæne mønstre, men du ikke må samle dig flere end fem, hvis du bare gerne vil mødes med vennerne.

Og så husk, jer unge mennesker, som har kastet med kanonslag i de sene timer, at det sikkert er skide sjovt, men kun for jer. Drengestreger hører livet til, men grænsen er hårfin, og I gik over den grænse denne gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Skoleelever fandt slikpapir i rå mængder, snus og to par underbukser: Efter 7,5 kilometer affaldsindsamling kunne cheeseburgeren nydes

Annonce