Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Men jeg holder trofast ved

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Klokken halv otte om aftenen - hver dag - tændes for fjernsynet, for så skal jeg se julekalender.

Og det har jeg gjort trofast i mange år, og så har jeg siddet der med pigerne derhjemme og set på, hvad årets julekalender dog byder på.

Det er ikke rigtigt jul uden en tv-julekalender.

Men problemet med mine piger er, at de ikke længere er piger, men unge kvinder, og de har for længst begyndt at tabe interessen for at se julekalenderne, og nu går den så ikke længere.

Nu sidder jeg så alene tilbage, eller ok katten plejer nu også gerne at vil være med, og så sidder vi der, Karla Kat og jeg, i den røde sofa med ansigtet mod julekalenderne på både TV2 og DR.

For jeg holder ved. Jeg er ikke fantastisk, og smutter der et afsnit eller to, så er det bare ærgerligt, men jeg følger nu med. Det er afslappende.


Så sidder vi der, Karla Kat og jeg, i den røde sofa med ansigtet mod julekalenderne


Og det er minder.

Vi gamle gubber kan jo godt huske tilbage til Jullerup Færgeby og de revnede bukser. Og til Jul på Slottet, hvor prinsen og prinsessen måtte så meget igennem, før de fik hinanden til sidst.

Og hvad med Jul i Valhal med de sjove figurer, eller den mere seriøse Pagten, der blev delvist optaget i Thyregod.

Min egen favorit er til stadighed The Julekalender, og det er den nok for mange. Her gik alt bare op i en højere enhed. Humor og nisser og onde nåssårer, der får hugtænder, når de drikker snaps.

Julekalenderne på tv er et stykke dansk kultur, og dem skal vi værne om. Fordelen ved at blive en halv gammel mand er, at jeg selv bestemmer om jeg vil holde ved i dem eller ej, og det gør jeg så.

Jeg synes, den er der på DR, Julefeber, er en af de bedste længe, men det er jeg ikke helt sikker på, at alle aldersgrupper vil tænke.

Sådan er der så meget. Og man kan altid slå om på TV2 Charlie og få et skud Benny og Frits og Gertrud Sand. Og mon hun dog finder den store kasse med julepynt?

Jeg tror det. For uanset hvordan livet ellers former sig, er der 24 dage i december, hvor vi tæller op til jul. Og jeg, og Karla Kat, følger trofast med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce