Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Mundmaskernes kyst

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Det var som at være i Tyskland, men det var vi nu ikke. For sommerhuset lå tydeligvis ved den danske vestkyst, hvor marehalmen vajede blidt i den halvhårde vestevind, og ude i horisonten kunne vi se de store sandklitter, der skærmede land fra hav.

Så vi var i sidste uge i Danmark, hvilket jo har sin egen logik, når vi nu var i Søndervig, men alle omkring os snakkede tysk.

Tyskerne var ankommet i tusindvis, og sådan er det jo, men i år vbar det nu alligevel ret andereldes end vanligt. Det mærkede vi, da vi på første dag ankom til Menu i Søndervig, hvor vi straks sprittede hænderne af ved den i døren opsatte spritdispenser, men den det gjorde ingen af tyskerne.

De tog tilæ gengæld mundbind på, ganske helt naturligt, mens det gjorde vi ikke. For der er ikke krav om mundbind i supermarkeder i Danmark, men det er der tydeligvis i Tyskland.

Og tyskerne har efterhånden gjort det i så mange måneder, at det er der helt naturligt for dem, at gå rundt med mundbind, eller jeg vil nærmere kalde dem mundmasker, for de bruger ikke engangsmundbind, men har hver især en maske med hver sit motiv eller farve.

Så der stod min kone, mor, far og jeg så og følte os totalt på udebane. I Danmark.


Der stod min kone, mor, far og jeg så og følte os totalt på udebane. I Danmark.


Det var ret specielt, især fordi tyskerne skævede til os, for vi passede jo ikke ind i billedet.

Men nå, det er mærkelige tider, og det kræver mærkelige oplevelser, og i løbet af ferieugen vænnede vo os til hinanden. Vi tog nu stadigvæk ikke mundbind på i Menu, mesns tyskerne trofast blev ved, selvom det ikke var et krav.

Vaner er svære at ændre, når de netop først er blevet en vane.

Det blev en god uge i sommerhuset, for vi følte os alle trygge. Vestenvinden er jo ligeglad, så den pustede med vanlig vis bare til bølgerne, marehalmen og vi andre.

Hverken tyskere med mundbind eller vestenvinden uden mundbind kunne vælte os omkuld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce