Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Snedriven der blev snavset

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius

Hvordan kan noget, der engang var så smukt, ende med at blive så grimt.


Men hvor den var grandios og imponerende i sin rene hvidhed, er den nu bette og snavset


Men den sidste snedrive, som - måske - året byder på, ja den ligger ved porten indtil Smidstrup, for lige der, hvor man kører under motorvejen ligger der stadig en snedrive.

Det skyldes nok, at snedriven ligger på en skråning mod nord, så solen når aldrig rigtig hen til den, og desuden var snedriven, i dens velmagtsdage, temmelig stor, for den blev skabt af en en stor sneplov, der skubbede sneen sammen.

Men hvor den var grandios og imponerende i sin rene hvidhed, er den nu bette og snavset

Og det sorte snavs sætter tankerne i gang, for det er jo nok partikler fra bilernes os, der har sat sig i sneen. Skide sundt må det ikke være at opholde sig lige ved en motorvej.

Men vinter bliver også til forår, og nu er det forår, og sjældent, hvis aldrig før i min levetid, har der været brug for så meget forår som i år.

Vi trænger til at lægge vinteren bag os, og kigge fremad.

Og ved siden af snedriven hersker en anden sort farve. Det er jorden, der er pløjet op, og det understreger bare endnu mere, at foråret er over os. Sneploven er skiftet ud med ploven.

At vejrguderne så ganske givet lige skal drille os nogle gange og banke arktisk kulde ned over os igen, ja det hører nu bare med.

Det sker næsten hvert år, så den side af sagen lærer man at leve med.

Og snedriven ved Smidstrup? Ja, den er snart fortid, men måske til næste år der kommer en ny. Det vil være hyggeligt nok. Altså til den tid.

I mellem tiden vil der gå et år, og hvad det år bringer, det er der efterhånden ingen grund til at spå om, for en ting har vi da lært; intet er som vanligt.

Og dog ved vi, at efter vinter kommer vår. Og at den snavsede snedrive tør helt væk. Det bliver lunere tider, vi går i møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Skoleelever fandt slikpapir i rå mængder, snus og to par underbukser: Efter 7,5 kilometer affaldsindsamling kunne cheeseburgeren nydes

Annonce