Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Sneminder

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Jeg elskede som barn at ligge i min seng i det mellemste værelse og lytte.

Jeg lyttede efter en mekanisk lyd, nemlig lyden af den lille maskine, der fejede sneen væk fra gaderne mellem boligblokken, hvor vi boede.

Hvis jeg hørte den lyd, så smilede jeg under dynen, for så vidste jeg, at det havde sneet, og vinteren er nu bare lidt sjovere, når der er sne.

Især hvis man er barn.

Dengang vidste jeg ikke, at jeg aldrig skulle lære at stå på alpine ski. Eller at gode gammeldags snevejr skulle der blive mindre og mindre af engang i fremtiden.

Fremtiden var vel værst sidste år, hvor der ikke kom et eneste snefnug. I hvert fald ikke i mit øjesyn.

I år er det heldigvis anderledes, og sneen meldte sin ankomst i sidste uge, og sjovt nok sneede det der, hvor jeg bor på Uhrhøj i Vejle, mens det ikke rigtig sneede for alvor, der hvor jeg arbejder. Børkopområdet.

Jeg vil ikke ligefrem sige, at sneen lagde op til kælketure på Uhrhøj, men det lagde sig dog, og lige der var det ret tydeligt, hvad højden kan gøre.

Vi bor i cirka 90 meters højde, og det betød måske lige 0,1 grad koldere vejr, og det var nok til, at sneen lagde sig på toppen af bakken, mens dem, der boede tre huse længere nede af bakken, havde en grøn græsplæne.


Nok kan jeg ikke stå på ski, men jeg er en skrap bobslæde-tyran, der buldrer dernedad


Jeg er dog sikker på, vi i år får den der snevejrsdag, hvor vi alle kan kælke, og så vil jeg tage bobslæden med ud til kælkebakken i Peder Breths Parken i Børkop og suse nedad.

Eller måske den lille bakke ved skolen i Gårslev. Den er kort, men stejl. Lige noget for mig.

Hvor er der egentligt de bedste kælkebakker i Børkopområdet? Jeg ved det ikke helt, for i mine snart fire år som lokalredaktør har det ikke rigtig sådan for alvor sneet, så jeg har aldrig mødt nogen på kælke eller bobslæder.

Det satser vi på, kommer til at ske i løbet af vinteren, og jeg kan lige så godt sige det med det samme. Nok kan jeg ikke stå på ski, men jeg er en skrap bobslæde-tyran, der buldrer dernedad.

Så sne, du kan bare komme an.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce