Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Ved det grønne bord er udsigten smuk

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Klumme: Jo, jeg ved det godt. Der er nu noget ved at side på en græsk taverna med udsigt til havet og med en tallerken fyldt med stegte auberginer og græsk salat med firkantede fetablokke på størrelse med biblen.

Men der er også noget ved at sidde ved det grønne bord i Mørkholt. Helt derude på kanten af fjorden, der strækker sig langt ud mod Æbleø.

Og på vores tallerken ligger nogle små japanske ruller med gode, friske grøntsager, laks og en tilhørende dip af sesamfrø. Det er min datter Anne, der har lavet maden, og her sidder vi så, min kone, datter og jeg og nyder, at solen brager ned over os, alt mens det blå vand er ret forude.

Meget kan man sige om Mørkholt, Hvidbjerg og Høll, men det er ikke Spanien, Italien eller Grækenland. Det er heller ikke Frankrig eller Tyrkiet eller Kroatien. Men det er på sådan en dag mindst lige så godt.

Hvorfor blæse langvejs, så noget så nært kan være så godt.

Vi nyder aftenen med at snakke om vind og vejr, spise den gode mad og undre os over, hvor mange, der allerede er hoppet i bølgerne blå. Lækkert ser det ud. Men koldt må det trods alt stadig være.

Vejle Fjord har et sommerhusområde, der er speciel. Det er det mest af alt, fordi Hvidbjerg er en mærkelig størrelse på østkysten, men den giver så meget charme og unikthed, at den er værd at køre efter i sig selv.

Og området omkring den bliver mere og mere levende. Efter der er kommet en kombineret is- og grillbar (og lille købmand) flokkes folk henne under de røde parasoller.

Den slags, altså parasoller, er en gave for et område, især når solen skinner så meget. Men sol eller ej, parasoller drager folk til sig. Det virker godt, og det giver sommeren præg af netop sommer.

Oppe ved vores grønne bord er det tid til en kop kaffe, for Annes mad er spist med største velbehag.

De to andre er enige med dem selv om, at det kræver en is til kaffen, så vi må afsted. Ned til parasollerne.

Det er ikke Grækenland, Italien eller Spanien. Det er dansk, det er sommer. Det er dejligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce