Annonce
Trekantens Folkeblad

I Gårslev var der flæsk og valgsnak i lange baner

Jens Ejner Christensen (V) og Martin Sikær Kristensen (S) krydsede klinger for første gang i valgkampen. Og de var mere enige end uenige. Så hvem der var blå, og hvem der var rød, smeltede næsten helt sammen. Foto: Jørgen Flindt
Der var flæsk, politisk flirt og snak om den trafikale situation på programmet, Gårslev Lokalråd bød på årsmøde efterfulgt af politisk topmøde.

Gårslev: 50 kilo svineflæsk blev omdannet til 1000 stykker  flæsk, som Sommercaféen i Høll stegte og serverede med masser af kartofler og persillesovs i litervis.

Det årligt årsmøde hos Gårslev Lokalråd blev et tilløbsstykke, og næsten 100 borgere mødte op i sognegården, hvor der, ud over mødet, også blev holdt valgkampens første politiske topmøde mellem borgmester Jens Ejner Christensen (V) og socialdemokraternes Martin Sikær.

Blandt emnerne, som de debatterede, var trafikken i Gårslev. Her er situationen, ifølge borgerne, nemlig ikke rar, for trafiksikkerheden er lav.

Annonce

- Vi har nogle trafikale forhold, hvor jeg tænker, at det går snart galt. Og desværre måske endda meget galt. Og det hele bliver kun værre, når vi fra næste år begynder at få knap 100 flere boliger i Gårslev, sagde Henrik Juhl Kristensen, der er lokalrådsformand.

Han fortsatte:

- Vi er meget glade for, at der nu bygges lejeboliger i Gårslev, men vi skal huske at være på forkant med udviklingen. Og flere indbyggere skaber mere trafik i en by, hvor der ikke er gjort noget ved trafiksikkerheden i rigtig mange år, sagde han.

Vil ikke love for meget

De to spidskandidater lyttede, men lovede ingenting. For som Jens Ejner Christensen formulerede det:

- Jeg kan sagtens følge jeres tanker og behovet for at kigge på trafiksikkerheden. Men vi politikere skal ikke love for meget. Det her er det første møde, og vi skal de næste uger ud til rigtig mange vælgermøder, og hvis vi lige lover noget alle steder, bliver det useriøst, sagde han.

Også emner som sti mellem Gauerslund og Gårslev blev diskuteret, trafiksikkerheden på vejen ud til campingpladserne lige så, og så blev diget i Høll også vendt. Det samme gjorde den manglende udsigt til et udsigtstårn på Hvidbjerg.

- Vi bakker meget op om planerne omkring det tårn, for det vil løfte vores område. Det er endnu en god fortælling om vores smukke område, hvis tårnet bliver bygget. Men vi må sande, at der sker absolut intet. Det står helt stille, sagde lokalrådsformanden.

De to politikere lovede, at tårnet bestemt ikke er taget af dagsordenen, og at der er øremærket 20 millioner kroner til opførsel af tre udsigtsplatforme rundt i kommunen, deriblandt på Hvidbjerg, men der skulle også fondsmidler til, og den del stod mere stille.

Til sidst, men ikke mindst, blev der flirtet end del mellem de to partier. Især da tidligere borgmester Leif Skov spurgte til, om de to partier ikke kunne finde sammen i et samarbejde efter valget.

- Det skal have en chance. Jeg vil sige, at vi har et godt forhold til hinanden. Om vi kan få enderne til at gå sammen på en valgnat, kan man selvfølgelig aldrig vide på forhånd, men vi står i hvert fald ikke langt fra hinanden. Vi ser ikke ens på alt, men vi ved, hvad vi ikke ser ens på, og vi respekterer hinandens uenigheder, sagde socialdemokratiske Martin Sikær til Leif Skovs store glæde.

- Jeg kan kun tilslutte mig Martins ord. Vi har forskelligt syn på en del ting, men vi har også mange ting, der forener os, og vi har mange gode snakke om tingene. Vi har i fire år testet af, hvordan det er ikke at arbejde tæt sammen hen over midten, og det er jo ikke en hemmelighed, at et bredt samarbejde gavner mest, sagde Jens Ejner Christensen.

Annonce

Hvem skal være borgmester?

Der er selvfølgelig en væsentlig knast i sådan et spil om muligt samarbejde.

For hvem af de to spidskandidater skal være borgmester, hvis de skal samarbejde henover midten? Det var de to kandidater ikke enige om.

- Vi har i Jens Ejner en god borgmester, men jeg synes, han vil være en endnu bedre viceborgmester, sagde Martin Sikær og fik salen til at grine.

Jens Ejner Christensen smilede også bredt, men fastholdt dog, at han synes nu, at han skulle fortsætte med at sidde på borgmesterstolen.

Der var fyldt op til sidste stol i Gårslev Sognegaard, da der var lokalrådsmøde efterfulgt af politisk topmøde. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
BØRKOP

Ny restaurant åbnet: Allan tænder op i den originale stenovn - og hælder gerne både gravad laks og jalapenos på din pizza

Annonce
Annonce
Trekantens Folkeblad

Anders havde et job, der ikke findes i dag: Og nok sad han i baggrunden men han havde magten over den fine herre foran

Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Ny bog har indsamlet ti lokale livshistorier

Trekantens Folkeblad

Gode læsetips i bogcaféen i Børkop

Trekantens Folkeblad

Huset man helst ikke ville bo i: Men fattiggården var dog bedre end tiggeri

Trekantens Folkeblad

Museum byder indenfor til julemarked

Trekantens Folkeblad

Kandidat om bedre ældrepleje: Det kræver ikke nødvendigvis flere hænder

Trekantens Folkeblad

Der sættes ord på sorg og savn ved skumringsgudstjeneste

Trekantens Folkeblad

Den har jublet i 50 år: Orglet blev dog mindre end ønsket

Trekantens Folkeblad

Julen kan være en hård tid: Økonomiske trængte familier kan nu søge julehjælp

Trekantens Folkeblad

Et velfærdssamfund behandler sine ældre ordentligt - væk med minuttyranniet og tilbage til kærlig omsorg

Trekantens Folkeblad

Se billederne: Så blev det nye idrætscenter indviet

Trekantens Folkeblad

De strækkede nakken og smurte stemmebåndet: Fællessang i Gårslev blev et tilløbsstykke

Trekantens Folkeblad

Julen er i fare: Her kan det ende med, at byens juletræ slet ikke bliver tændt

Trekantens Folkeblad

Byrådsmedlem: Der er andre løsninger end at lade Gauerslundhallen vente i et år på at få en selvstyredrift

Trekantens Folkeblad

Nu er den Danmarks smukkeste af sin slags: Men prøv at se hvor forfalden Børkop Vandmølle har været

Trekantens Folkeblad

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Trekantens Folkeblad

Vælgerne tager på café og mødes med politikerne

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Trekantens Folkeblad

Her har kvinderne et problem: Uden mænd er vi på røven

Trekantens Folkeblad

De legede sig til en stor sum penge: Blæksprutten løb for ny legeplads

Trekantens Folkeblad

Prøveafstemning: Vælgermøde flyttede stemmer og det gjorde ondt på et par partier

Trekantens Folkeblad

I Gårslev var der flæsk og valgsnak i lange baner

Annonce