Annonce
Trekantens Folkeblad

Inaktive voksne hopper med på bølgen: ”Alle burde prøve det”

Processed with VSCO with al1 preset
Det er tirsdag aften på Fladstranden i Høll. Sommerens varme er erstattet af blæst og regn. Alligevel boltrer 13 voksne sig i vandet med de populære SUP-boards. De mærker hverken regn eller blæst. I stedet er de opslugt af sjove øvelser med balance og koncentration på de oppustelige boards på vandet.

Høll: Aftenens 13 deltagere har fundet vejen til stranden efter et initiativ lavet af DGI Svømning, Bevæg Dig For Livet og Vejle Svømmeklub.

Initiativet har en målsætning om at få inaktive voksne op ad sofaen og ud i bevægelse. Ifølge Fredrik Seistrup, ekstern projektleder ved DGI Svømning er nye ideer nødvendige for at få de ikke-motionsvante ud ad døren.

- Foreningerne og idræts-Danmark er gode og vant til at arbejde med aktive. Dette projekt prøver at arbejde på en ny måde, hvor vi får de motionsuvante med. SUP har klart været sommerens mest populære aktivitet på vandet og den bølge er vi hoppe med på, for at få de inaktive med. Samtidig har vi gjort det gratis – på den måde har vi helt fjernet den økonomiske barriere, siger Frederik Seistrup.

Annonce

Ideen for at få de inaktive med var klar: Det skulle være let tilgængeligt, foregå i genkendelige omgivelser og være trygt for deltagerne. Derfor var SUP en oplagt mulighed, da aktiviteten på vand kun kræver et board og en våddragt.


Man bruger jo kroppen mega meget, men man lægger ikke mærke til det, fordi man leger samtidig med at man motionerer


Stranden er en genkendelig faktor, idet alle har været på en strand før. Og deltagerne er vilde med det.

Venner er ofte drivkraften

Christina Clausen på 41 år fra Vejle er én af de begejstrede deltagere på projektet. Hun blev opmærksom på muligheden for at prøve SUP helt gratis af sin veninde. Ifølge hende selv, var en afgørende faktor for, at hun overhovedet kom afsted, at hun havde en veninde at følges med.

- Jeg kom første gang fordi min veninde skulle med. Det er nemmere at komme afsted, når man har nogen at følges med. Og når det så tilmed er gratis. Dét var med til at gøre udfaldet, lyder det fra Christina Clausen.

Ifølge Frederik Seistrup, ekstern projektleder ved DGI Svømning, var det væsentligt at deltagerne havde nogen at følges med. Derfor måtte deltagerne tage en ven med, så de følte sig trygge ved at møde op. Denne synsvinkel bakkes op af Søren Skousen, der er antropolog og tilkoblet arbejdet med nye initiativer.

- Vennerne og det sociale aspekt har simpelthen været drivkraften for, at deltagerne overhovedet er kommet. Samtidig har instruktørerne gjort det trygt at være i vandet og alle har været på samme niveau. Det betyder også meget i denne sammenhæng, lyder det fra Søren Skousen.

SUB boards hitter for tiden. Også ved Høll. Foto: Pernille Plagborg

Fællesskabsfølelsen var ikke kun væsentlig i de indledende faser. Derfor blev det sociale element også tænkt ind i selve aktiviteten. Både på land og i vand.

- Vi har bevidst bygget det sociale ind i aktiviteten. Der sker noget socialt, når man gør klar til at komme ud på vandet. Og så sker der noget helt specielt, fordi vi har med vand at gøre. Der er et sikkerhedsaspekt, som betyder, at vi skal holde øje med hinanden og på den måde får man hurtigt en relation til hinanden, lyder det fra Frederik Seistrup.

Annonce

Alle burde prøve det

At aktiviteten med SUP-boards tilmed var sjov, var en stor faktor for, at Christina blev ved med at møde op hver uge, selvom det kunne være svært at komme ud ad døren.

- Man bruger jo kroppen mega meget, men man lægger ikke mærke til det, fordi man leger samtidig med at man motionerer. Det er en mega fed motionsform, når det er så sjovt. Det er bare win-win. Og dét betyder rigtig meget, når man har svært ved at komme ud ad døren. Derfor har jeg også fortalt alle mine kolleger og venner om, at de skulle prøve det, lyder det fra Christina Clausen.

Annonce
Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Vi elsker antihelten

Annonce
Annonce
Trekantens Folkeblad

Nyt om Vejle - fortsat

Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

På årets varmeste dag fik landsby en lille tysk strand

Trekantens Folkeblad

Hæder og smil: Gauerslund IF kom helskindet gennem corona-året

Trekantens Folkeblad

De mindste skal swinge sommeren ind

Trekantens Folkeblad

Opstartsmøde: Pendlerne vil samle sig

Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle - om Kellers Park, Lilholtvej med mere

Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Trine, Fanden og Satan

Trekantens Folkeblad

Englystparken var atter fyldt med glæde og underholdning

Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Jeg lader lærken synge

Trekantens Folkeblad

De skal konfirmeres 6. juni

Trekantens Folkeblad

Her kan du få en Heidi-behandling

Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Ud i åen eller fjorden med det – men nu renset

Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Derfor skal du vælge Sydlangeland - med mindre du er en kriminel, afvist udlænding

Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Løb nu til, Ibrahim

Trekantens Folkeblad

Jeg er så glad for min cykel: Børn gav den gas til cykelløb

Trekantens Folkeblad

I Børkop samler man på dåseringe - og det gør en stor forskel

Trekantens Folkeblad

Det ensomme træ i det grønne

Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: De farverige og levende byer

Trekantens Folkeblad

Børkops midte skal atter summe af events

Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Det er ikke til at se det hvis man ikke lige ve’ det

Trekantens Folkeblad

For købmanden er sommerens vejrudsigt vigtig at følge med i

Trekantens Folkeblad

Vandretur kommer børnene til gode

Annonce