Annonce
Trekantens Folkeblad

Jul i juli: Udenlandske unge nød dansk julemiddag

Den fik ikke for lidt med juledekorationer, røde duge og nissehuer, da der blev fejret jul i juli til Lions Club Børkops sommerlejr. Foto: Aske Visser Ottosen
30 unge fra 22 lande har de sidste uger været på sommerlejr i Børkop, og den sidste aften i byen blev fejret med en klassisk, dansk juleaften.
Annonce

Børkop: Der må have været nogle Børkop-borgere, som forleden stoppede op ude foran vinduerne ved Børkop Højskole. Gennem vinduerne kunne man nemlig se et pyntet juletræ og unge mennesker, som rendte rundt med nissehuer på.

Der er dog ikke nogen, der har tabt sutten og kigget helt forkert på kalenderen, for juleaftens-arrangementet var med fuldt overlæg.

Nationaliteter på sommerlejren

Følgende nationaliteter var foruden de unge danske frivillige repræsenteret på Lions Club Børkops sommerlejr:

Thailand, Spanien, Belgien, Holland, Taiwan, Indien, Mexico, England, Georgien, Tyskland, Østrig, Finland, Tjekkiet, Brasilien, Litauen, Tyrkiet, Italien, Israel, Grækenland og Frankrig.

Annonce

I gang hele dagen

Det er Lions Club Børkop, der i disse dage gennemfører en sommerlejr for 30 unge fra 22 forskellige nationer under overskriften "Breaking boundaries". De unge har været indlogeret på Børkop Højskole siden 20. juli, og den sidste aften i Børkop blev altså i sidste uge fejret med en stor julemiddag med alt, hvad den indebærer af brunede kartofler, and, risalamande, salmesang og dans under juletræet.

De fleste som har prøvet at stå for en juleaften ved godt, at der ligger meget arbejde i at få mad, pynt og logistik til at gå op i en højere enhed - især når der er 30 unge samt frivillige og gæster fra Lions Club Børkop.

Fra morgenstunden var de unge i gang med at klippe-klistre julestjerner og julehjerter og sy nissehuer, mens de også på skift var i køkkenet for at lave julemad og bage brunkager og pebernødder.

- Så de har været hele vejen igennem en dansk jul, fortæller Mikkel Rødvig, der er lejrchef på sommerlejren.

Annonce

Udvekslet traditioner

Med nationaliteter såsom Thailand, Mexico, Brasilien, Indien og Georgien, hvor kulturen er meget anderledes end den danske, kunne man frygte, at den danske jul ikke faldt i alles smag. Det er dog ikke tilfældet ifølge lejrchefen.

- De har virkelig hygget sig. Meget af snakken i dag på kryds og tværs har været om deres hjemlands familietraditioner. Så de har også fået sammenlignet deres kultur, forklarer Mikkel Rødvig.

For Lions Club Børkop er forhåbningen med en aften som denne og sommerlejren i sin helhed, at den kan give et globalt sammenhold, kulturforståelse og et netværk i hele verden for de unge.

- Juleaftenen her er nok sådan lidt prikken over i'et i forhold til at præsentere den danske kultur flettet ind i den forståelse, som de efterhånden har fået af sig selv som gruppe. Så vi skaber noget sammen, lyder det fra Mikkel Rødvig, inden de mange unge satte sig til bords igen efter en kort pause.

Nu var det nemlig tid til risalamande - en klassiker ved juleaftensbordet - og efter de 30 ansigtsudtryk at dømme, så det ud til at også den faldt i god jord hos de internationale gæster i Børkop.

Lejrchef Mikkel Rødvig (th) havde også selv tid til at nyde risalamanden i selskab med nogle gæster - blandt andet fra Lions Club Børkop. Foto: Aske Visser Ottosen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce