Annonce
Trekantens Folkeblad

Kajak og golf hitter i coronatiden

Vejle Fjord kan nydes fra en kajak hele året rundt, i hvert fald når der ikke er is, og nydt bliver den. Kajakklubben i Brejning oplever medlemsfremgang for tiden. Foto: Jørgen Flindt
To foreninger i Brejning oplever medlemsfremgang i den svære nedlukningstid. For udelivet hitter.
Annonce

Brejning: Selvom både corona-restriktionerne og vintervejret sætter sine begrænsninger, er der stadig behov for at få rørt sig.

Og hos Kellers Park Golf Club samt længere nede ved fjorden, hvor kajakklubben holder til, kan man mærke, at der er en ekstra søgning til netop deres aktiviteter.

- Vi oplever generelt en fin tilgang af nye medlemmer og måske lidt flere på grund af restriktioner på andre sportsgrene. Kajaksport er mindre ramt, end andre former for sport, da det jo kan dyrkes enkeltvis eller i små grupper, forklarer Jackie Olsen, der er kajakinstruktør.

Hen over vinteren vil cirka 15 procent af klubbens medlemmer finde kajakken frem. At ro om vinteren er ikke for nybegyndere, så de må vente til foråret. Og her står de klar i Brejning.

- I 2021 vil der være et optag af nye roere på maksimalt 16, så der er rift om pladserne og allerede flere på venteliste, lyder det fra Jackie Olsen.

Annonce

40 nye medlemmer

Længere inde i landet, sådan lidt opad bakken og til venstre, ligger golfbanerne, og også her oplever golfklubben, at dens tilbud hitter.

- Vi så rigtig mange nye ansigter her sidste år. Nogle kun for en stund, men alt i alt fik vi sidste år en fremgang på 40 nye medlemmer, og det må siges at være flot, siger Peter Daugaard-Hansen, der er indehaver af golfklubben.

Kellers Park Golf har fået flere medlemmer. Og corona-nedlukningerne er ikke en ulempe hvad angår antal medlemmer. Tværtiomod. Arkivfoto: Mads Hansen

Dermed er medlemstallet steget med næsten ti procent til cirka 500.

Både Peter Daugaard-Hansen og Jackie Olsen fra kajakklubben mærker det samme, nemlig at folk gerne vil røre sig, selvom det er nedlukket.

- Golf er jo en helt og aldeles oplagt sport at dyrke i en coronatid, og det mærker vi da. Man går i den friske luft med rigtig god afstand mellem hinanden. Også selvom man måske går fire sammen, går man på afstand, og der er ingen, der deler grej, så smittefaren er meget minimal, forklarer Peter Daugaard-Hansen og understreger samtid, at alle kan komme ud og spille golf her om vinteren, for klubbens store pay-and play bane er åben.

Annonce

Glæder sig til almindelige tider

Både han og Jackie Olsen glæder sig dog til, at coronaen er væk, for nok lider klubberne ikke sådan rent medlemsmæssigt, men man lider på det sociale.

- Vi kan ikke afholde de aktiviteter, som vi plejer, og det kan vi da alle mærke. Golf handler rigtig meget om social samvær, også efter man har gået en runde, og den del savner vi.

Jackie Olsen er enig.

- Vi glæder os til restriktionerne lempes, så vi i højere grad kan nyde klublivet og kajaksporten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce