Annonce
Trekantens Folkeblad

Kommunens klogeste 6. klasse er fra Fælleshåb

Der var kage til hele klassen, og det blev behørigt fejret. Foto: Privatfoto
6.a-holdet De Gyldne Gafler fra Fælleshåbsskolen i Børkop har vundet den lokale kamp om at blive "Danmarks klogeste klasse" i den store vidensquiz Smart Parat Svar og skal nu forsvare Vejle Kommune i den regionale kamp om at være klog.
Annonce

Gauerslund: Der var 20 kategorier: blandt andet dansk musik, tøjmærker, H. C. Andersen-eventyr, hovedstæder, talemåder, Ole Lund Kirkegaard, danske øer, sjove bøger, superligaen i fodbold og, på sin vis logisk nok i disse tider, pandemier.

Og de allerbedste i Vejle Kommune, blandt elever i 6. klasse, til at svare på de mange paratviden-spørgsmål var Marius Knudsen, Malthe Kongsgaard, Amalie Eriksen, Gustav Henriksen og holdkaptajn Astrid Madsen, der alle går i 6.a på Fælleshåbsskolen.

De kalder deres hold for "De gyldne gafler". Og de gaflede sejren i konkurrencen Smart Parat Svar.De synes, det er fedt at kunne kalde sig "Vejles klogeste klasse".

Kasper Knudsen, lærer- De synes, det er fedt at kunne kalde sig "Vejles klogeste klasse". De havde en fantastisk dag, og vi lærere er bare stolte, og jeg har da også sagt til dem, at de er nogle fantastiske børn, siger Kasper Knudsen, der er lærer i 6.a.

De deltog i den lokale finale

I finalen i konkurrencen Smart Parat Svar deltog følgende hold:

De Evige Børn fra Elkjærskolen i Give

Søndermarkens Kloge Børn og Mønstereleverne, som begge er fra Søndermarksskolen i Vejle

Team Kølerkildekøbing fra Hedegård Friskole i Give

De Gyldne Gafler fra Fælleshåbsskolen

De Gyldne Gafler vandt i en tæt og nervepirrende finale mod De Evige Børn fra Give.

Selve konkurrencen plejer at blive afholdt på Vejle Bibliotek, hvor resten af klassen er med som ofte ret lydhøre heppekor, men i år må konkurrencen afholdes virtuel. Det var derfor ikke helt det samme, men det gik nu fint, forlyder det, og klasserne til de deltagende hold heppede med virtuelt.

I den sidste ende blev det så holdet fra Fælleshåbsskolen, der løb med den kommunale sejr.

- Grunden til, at de sejrede, er hårdt arbejde. De har været gode til at få læst op på emnerne. De gik i gang med at øve hovedstæder og så videre, og derudover er de gode til at samarbejde og lytte til hinanden, forklarer deres lærer Kasper Knudsen.

Annonce

Vandt præmier

Og så er der også noget at vinde - både for quizholdene og deres klassekammerater.

Marius, Malthe, Amalie, Gustav og Astrid vandt bogpræmier, og biblioteket kvitterede for klassens virtuelle opbakning med kagemand til alle.

Når næste skridt i kampen om at blive Danmarks klogeste 6. klasse skal finde sted, skal de fem evnerige elever fra 6.a på Fælleshåbsskolen deltage i et regionalt quizslag mod skoler fra blandt andet Billund, Fredericia, Haderslev, Vejen og Aabenraa.

Den finder sted 13. januar, og her får vinderen af dygtighedsdysten en klassetur til Givskud Zoo samt en adgangsbillet til den landsdækkende finale onsdag 3. februar. Her bliver førstepræmien 10.000 kroner til klassekassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce