Annonce
Trekantens Folkeblad

Kunderne bakker op om den lokale fiskemand

Indehaveren af Ryans Fisk, fiskehandler Ryan Kjær Kristensen, er klar til påsken. Under coronakrisen er salget af fisk fra fiskebilen blevet fordoblet. Foto: Flemming Larsen
Engrossalget til hoteller og restauranter er lig nul, mens omsætningen på fiskebilen er blevet fordoblet. Det får Ryan fra Ryans Fisk til at sige: Det' ik' så ringe endda.

Børkop: Mange af os husker, da Minna & Gunnar første gang trådte frem på de danske tv-skærme i 1997 med budskabet om, at fisk ikk' er så ringe endda.

Og man skulle næsten tro, at folk her under coronakrisen igen er kommet i tanke om Minna & Gunnar. For mens engrossalget af fisk til hoteller og restauranter er lig nul, har indehaveren af Ryans Fisk i Gårslev, fiskehandler Ryan Kjær Kristensen, oplevet en fordobling af salget af fisk fra fiskebilen.

- Jeg har oplevet et sandt boom, når det gælder salg til private. Kunderne har virkelig bakket "deres" fiskehandler op, og jeg har heller aldrig tidligere solgt så meget takeaway, siger Ryan Kjær Kristensen, der også oplever et øget salg via nettet, hvor kunderne siger ja tak til "her og nu" tilbud.

Grillet tigerrejer

10 grillspyd

40 tigerrejer/skalrejer

3 spsk. olivenolie

1 spsk. Dijonsennep

3-4 pressede hvidløgsfed

4 dråber lemon

4 dråber orange

1 lime

1 dusk koriander til pynt

Hvis du bruger træspyd, så start med at lægge dem i vand. På denne måde brænder de ikke lige så nemt, når de kommer på grillen. Bland olivenolie, sennep, hvidløg og æteriske olier sammen og fordel blandingen over dine rejer og lad det trække 15-20 minutter.

Så kommer du de 4 rejer på hvert spyd og smutter ud til din varme grill, hvor de skal grille 2-3 minutter på hver side.

Hvis du vælger at grille rejerne i en foliebakke, skal de have lidt længere tid - slut gerne af med at grille dem direkte på risten, så rejerne får de fine grillstriber. Lige før servering presser du saften af en lime udover dine rejespyd og drysser med grovhakket koriander.

Du kan eventuelt servere dine rejer til en salat, brød og smør, forskellige dips såsom aioli eller sød chili, grillede asparges og en hulens masse andet, der måtte passe til dine smagsløg.

Annonce

Travlhed op til påske

Fiskehandleren oplevede især travlhed i påsken.

- Jeg tror, at folk har accepteret, at de ikke må være så mange mennesker sammen. Men påskefrokosten vil man dog alligevel ikke snydes for, nemlig den varmrøgede laks, fiskefrikadeller og -fileter og rejerne. Der bliver i hvert fald handlet som aldrig før, siger Ryan Kjær Kristensen i dagene op til påske.

Fiskehandleren oplever også, at folk bestiller hele, danske laks.

- Mange står selv i køkkenet, det er en påsketradition. De vil selv tilberede retterne. Og selv om der måske i år ikke kommer så mange gæster som der plejer, vil folk ikke snydes, mener fiskehandleren.

Annonce

Forkæle sig selv

Fiskebilen uden for Rema 1000 i Børkop bugner af alt godt fra havet. For eksempel røgede ål og bakskuld, sammen med fiskehandlerens hajbug og makrel.

- Der er også mange, der forkæler sig selv med min friske laksefars og hjemmerørte remoulade. Det er som om, jeg kan mærke, at tiden lige nu er til forkælelse, i hvert fald mens coronavirussen raser, mener fiskehandleren.

Normalt holder fiskebilen, tirsdag 9.30 til 17.30 Rema 1000, Børkop.

Fiskefrikadeller

300 g torsk

300 g laks, uden skind

1 tsk salt

2 æg

1 håndfuld frisk dild

1 rødløg, finthakket

1 gulerod, fintrevet

2 spsk fuldkornshvedemel, eller hvedemel

1 dl piskefløde

sort peber, friskkværnet

1 spsk smør, til stegning

1 spsk olivenolie, til stegning

Laks og torskefilet hakkes groft. Derefter køres det i en kødhakker, foodprocessor eller som jeg har gjort; med en kniv/hakkefunktion på stavblenderen.

Når det er blevet til en god fiskefars, piske farsen sej med en håndmikser sammen med salt i 1-2 minutter.

Tilsæt resten af ingredienserne og pisk det grundigt igennem.

Sæt farsen i køleskabet i en halv times tid, så det kan trække smag.

Steg frikadellerne i olie og smør ved middel varme.

Hjemmerørt remoulade

2 spsk mayonnaise

1 dl yoghurt, naturel

3 spsk pickles

1/2 tsk karry, medium

salt

sort peber, friskkværnet

Alle ingredienserne blandes sammen og smages til. (kan varieres med fintrevet hvidkål og gulerod og med forskellige urter og karse)

Fiskehandleren har fået trykt små klistermærker, så kunderne kan se hvor de skal stå. Børnene er begyndt at tegne små ansigter på mærkerne. Foto: Flemming Larsen
I påsken står den for mange på røget laks, makreller - eller som øverst til højre i billedet - røget hajbug. Foto: Flemming Larsen
Kunderne sætter også pris på hele, danske laks. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce