Annonce
Trekantens Folkeblad

Kunstskabets billedskole skaber udtryk og fordybelse

Merete Wøldike Schmith og Angelica Boje gør klar til at undevise børnene i Kunstskabets Billedskole. Foto: Jørgen Flindt
Kunstskabets Billedskole åbner igen døren ind til kunstens væsen. Her kan børn møde den kunstneriske fordybelse, og det afsluttes med udstilling på et specielt sted.
Annonce

Børkop: 14. september findes malepenslerne frem. Ikke kun dem, for hos Kunstskabets Billedskole læres også andre former at udtrykke sig på, end på et lærred. Men jo, der skal også males malerier.

- Vi kommer rundt om forskellige genrer og udtryksformer. Maleriet er et af dem, men eleverne vil også møde skulptur, grafik, collage og tegning, som vi kommer vidt omkring, forklarer Merete Wøldike Schmith, der er underviser.

Hun er selv udøvende kunstner, og hun har efterhånden undervist i Kunstskabets Billedskole i mange år.

- Det er altid en fornøjelse at møde de unge mennesker, der hvor de er. Man behøver ikke have et eller andet talent for kunsten, for vi henvender os til alle børn, og alle kan jo udvikle sig fra det udgangspunkt, de nu engang har. Men en del kommer år efter år, og det er jo en stor glæde at se, den udvikling de går gennem, siger hun.

I år er der en nyhed. Nemlig Angelica Boje, der er fra Vejle, og hun er ligeledes udøvende kunstner. Hun hjælper til med undervisningen.

- Det ser jeg meget frem til. Børn har noget umiddelbarthed over sig. De er gode til at møde tingene med en glæde og åbenhed, siger hun.

Annonce

Mindst syv år

Kunstskabets Billedskole er et tilbud til alle børn i alderen syv år og opad. Der er undervisning i 12 lektioner fordelt på tre lørdage. Altså fire timer hver lørdag.

- Man skal være mindst syv år gammel for at kunne deltage. Vores erfaring er, at hvis de er yngre, har de svært ved at holde fokus så længe, så derfor har vi sat grænsen der, forklarer Merete Wøldike Schmith.

Første lektion finder sted 14. september, og der vil givet være deltagere med, som har været der før. Samt nogle helt nye.

Billedskolen er et tilbud til dem, der har lyst til noget fordybelse. Her er mere tid, end der eksempelvis er i skolen, og derudover er der to undervisere til de i alt 12 til 14 børn, som der maksimalt kan være på holdet.

- Vi har ikke fysisk plads til flere, men det er også passende, for så har vi bedre tid til hver enkelt barn. Børnene er jo lige så forskellige, som voksne vil være, og det tager vi højde for, siger Merete Wøldike Schmith.

Annonce

Udstilling i kirke

Det hele slutter af med en udstilling og en stor fernisering. I år skal der udstilles et meget specielt sted.

- Vi har fået lavet en aftale med Gauerslund Sogn om, at vi kan udstille i Brejning Kirke, som er en meget unik kirke. Børn kan godt lide at arbejde ud fra den gode fortælling, og den fortælling skal i år passe til udstillingen i kirken, siger de to undervisere.

Datoen for udstillingen er endnu ikke fastlagt.

Det koster 590 kroner at deltage i Kunstskabets Billedskole. Det er inklusiv gode materialer. Det er først til mølle-princippet, der gælder, og skulle det glippe er starter et nyt hold til vinter.

Man kan tilmelde sit barn /børn på merete@woeldikes.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce