Annonce
Trekantens Folkeblad

Lokal forfatter tegner med og læser for børnene

Cover af fortællinger omkring et bjerg
Marianne Gyllensten Jahn fra Andkær skabte ferieeventyr for sine børn og har nu udgiver dem i en fantasibog. Man kan møde forfatteren og illustratoren på Børkop Bibliotek i efterårsferien
Annonce

Børkop: Sammen med illustrator Helle Pedersen har Marianne Gyllensten Jahn fra Andkær skabt eventyrfortællingen "Fortællinger omkring et bjerg", der udkom for to år siden.

Hun fortæller sine historier til et forfattermøde på Børkop Bibliotek i efterårsferien mandag formiddag 12. oktober.

Her får hun igen selskab af Helle Pedersen, for børnene skal nemlig ikke blot høre historie. Det skal også selv have mulighed for at tegne ud fra deres fantasi og vise, hvilke billeder eventyrene giver dem.

Forfattermøde

Forfattermødet med Marianne Gyllensten Jahn og illustrator Helle Pedersen er et møde, der henvender sig for børn fra 5-12 år og deres voksne.

Det sker på Børkop Bibliotek mandag 12. oktober kl. 10:30-12:30.

Det er gratis at deltage.

"Fortællinger omkring et bjerg" opstod i løbet af en uge i sommeren 1995. På en campingferie med sine sønner på dengang seks og otte år begyndte Marianne Gyllensten Jahn en aften at fortælle om alfen Alf.

Han kan tale dyresprog, men det vil man ikke høre tale om i Alfeland. Alf kan ikke flyve, og det taler man om: for en alf, der ikke kan flyve, er uhørt. Da Alf går hjemmefra, bliver det hans første rejse ud i en verden, som er langt større og mere eventyrlig, end selv alfer kan drømme om. Undervejs bliver han venner med Nis, og de to drenge bliver Dragens hjælpere i den store opgave med at samle de mange adskilte verdner til en.


Jeg har skrevet altid, men med denne bog er det den eneste gang, jeg har oplevet, at historierne blot opstod af sig selv som vand, der forgrenede sig i mange retninger.

Marianne Gyllensten Jahn, forfatter


- Jeg har skrevet altid, men med denne bog er det den eneste gang, jeg har oplevet, at historierne blot opstod af sig selv som vand, der forgrenede sig i mange retninger. Først bagefter skrev jeg dem ned efter hukommelsen, siger Marianne Gyllensten Jahn om sin bog.

Annonce

Udstilling på Borgertorvet

Egentlig er den 58-årige eventyrforfatter cand.mag. i religionsvidenskab og nordisk litteratur. Som led i sin uddannelse fik hun faget "kreativ skrivning", og så kom feriefortællingerne på tryk. I første omgang i skrivebordsskuffen i nogle år, indtil de blev taget op, pudset af, udgivet som bog og nu bliver rammen om en familiehyggelig formiddag for de 5-12-årige og deres voksne på biblioteket.

Samtidig danner bog og illustrationer rammen om en udstilling på Borgertorvet i MarKant frem til 20. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce