Annonce
Trekantens Folkeblad

Lucas fra Brejning vil printe fremtidens værktøj

Meget er sket siden han gik i skole i Andkær. Den unge mand Lucas Strægaard Graversen er nemlig begyndt at forme en verden af værktøj. Sådan helt konkret. Han har været med til at udvikle en app, der kan bruges til at 3D-printe værktøj. Privatfoto

23-årige Lucas Strægaard Graversen fra Brejning har udviklet en app i samarbejde med Apple, SAP og Thürmer Tools. Den skal gøre det muligt for håndværkere at 3D-printe værktøj på stedet.

Annonce

Brejning: Prøv at forestil dig dette fremtidscenarie: Håndværkeren går på en byggeplads, men han mangler lige noget. Den helt rette skruetrækker og nogle af de helt rigtige ravpluks.

Så dem printer han da bare ud på stedet. Med en 3D-Printer.

Det scenarie er ingenlunde det rene nonsens og science fiction. Det er ved at blive virkelighed, og et led i den udvikling står den 23-årige Lucas Strægaard Graversersen, der oprindelig er fra Brejning, for. Han har været med til at udvikle en app, der gør det muligt for håndværkere at printe 3D-værkstøj på stedet.

- Min vision er, at vi skal lave Spotify for værktøj (Spotify er en tjeneste, hvor man kan streame stort set alt musik, red). Vi vil uploade de tegninger af værktøj, vi har, lade dem ligge i skyen, så folk kan hacke designet og gøre det bedre - på den måde bliver de medejere. Og så kan folk i hele verden printe værktøjet ud på deres 3D-printer, forklarer Lucas.

Han uddyber:

- Inden 2027 vil ti procent af al produktion i verden være 3D-printet og app'en, som vi har givet navnet 'Toolify', faciliterer denne form for produktion. Hvis produktion i fremtiden bliver lokal og uafhængig af globale lønforskelle, vil det vende op og ned på den måde, vi er vant til at producere, indkøbe og forbruge på, forklarer han.

3D printning

Efterhånden kan man printe mange forskellige ting, også fysiske ting som en saddel eller en stol.

Det er typisk produkter i plastik, der kan printes. Der er dog også andre materialer, som kan printes.

Lucas Strægaard Graversen fra Brejning, nu Aarhus, har været i praktik hos Thürmer Tool, og det er herfra, at han var med til at udvikle en app til telefonen, hvorfra man kan printe blandt andet reservedele og beslag. Det kræver dog, at appen er tilknyttet en 3D printer.

Annonce

Samarbejder med store firmaer

Det er ikke noget, som Lucas Strægaard Graversersen har klaret helt selv. Det er sket sammen med Apple, SAP og Thürmer Tools.

Selv er han professionsbachelorstuderende i innovation og entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus, men har siden sommer boet i Nordsjælland og arbejdet hos Gilleleje-virksomheden Thürmer Tools beliggende på Sophienlund Gods.

Her er han ved at være færdig med sin praktik, som varer et halvt år. Det er et led i uddannelsen.

Den unge mand fra Brejning har tidligere uddannet sig som jordbrugsteknolog, men når han er færdiguddannet professionsbachelor i innovation og entrepreneurship fra Erhvervsakademi Aarhus i næste måned, vil han gerne arbejde som entrepreneur eller selvstændig erhvervsdrivende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce