Annonce
Trekantens Folkeblad

Luffe har taget havnen til sig

Sæl på molen i Brejning Lystbådehavn, november 2020. Foto: Brejning Kajakklub
Annonce

Brejning: Det var en sælsom fornøjelse at skulle med havkajakken her i weekenden, for en sæl har efterhånden valgt sig Brejning Lystbådehavn som et godt sted at få sig et hvil.

- Vi kalder den Luffe, og vi ser den tit. Den ligger ofte og slikker lidt sol eller svømmer rundt og holder lidt øje, forklarer Jackie Olsen, der er kajakinstruktør.

Luffe er selvfølgelig ikke i havnen hele tiden, men den kigger gerne forbi. Brugerne af havnen lader den få fred, men den er selv gerne nysgerrig, når det kommer over den.

- Vi havde et kursus i havkajak, og vi var en snes kajakker i vandet nær havnen, og her kom sælen hen og svømmede nysgerrigt rundt om os, siger Jackie Olsen.

Sæler er ikke et ukendt fænomen i Vejle Fjord, og havnen i Brejning har tidligere haft besøg af dem. Men Luffe er en af de mest trofaste brugere af havnen, sådan set fra en sæls synspunkt.

Sæler er fredede dyr, og man skal holde sig på afstand af dem, så de får fred og ikke bliver stresset. Og nok ser de ekstremt søde ud, men føler de sig truet, er det et vildt dyr, der forsvarer sig med alle midler.

Sådan ser det ud fra en havkajak, når Luffe holder øje på molen. Foto: Brejning Kajakklub.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce