Annonce
Trekantens Folkeblad

Man må sno sig - når der er morgensamling på skolen

Sådan ser en morgensamling ud anno foråret 2020. Privatfoto
Morgensamlingen er normalt et meget vigtigt led af dagen på Gårslev Skole. Men det er umuligt i disse tider. Og så må man jo finde andre løsninger.
Annonce

Gårslev: Man må jo sno sig, sagde ålen som bekendt, og sno sig må man også i disse krisetider.

På Gårslev Skole prøvede man tirsdag en helt ny måde at mødes på, for når man ikke må mødes i selve skolen, ja så må man jo mødes på en anden måde. Klokken 8.30 kunne alle børnene og lærere deltage i et virtuelt møde på Google Meet, hvor skoleleder Susanne Feder kunne byde velkommen til en morgensamling.

Og alle kunne lige hilse på hinanden. Cirka 70 deltog, så det var ikke alle børn og lærere, der deltog. Men mange gjorde, og de måtte kun have mikrofonen tændt, når de blev bedt om det. Det er trods alt lige larmende nok, hvis alle snakkede i munden på hinanden. Især fordi en del søskende og forældre også så med.

Susanne Feder kunne så byde velkomne, og hun hilste på alle klasser. En ad gangen. Dernæst var der morgensang, hvor musiklærer Maria Mølgaard Krammer sang for, og alle kunne synge med. Dog kun derhjemme, for også her skulle mikrofonerne være slukkede. Dernæst var det tid til, at fødselarene skulle have en hilsen. Lidt snak og en sang mere. Og så var den morgensamling forbi.

- Det var simpelthen så dejligt at se ungerne igen. Hold op, man savner dem altså bare meget. Og her er morgensamlingerne normalt meget vigtige, for det er her, vi lige ser dem alle og kan få en snak med dem, siger Susanne Feder.

Det var simpelthen så dejligt at se ungerne igen. Hold op man savner dem altså bare meget.

Susan Feder, skoleleder

Annonce

Vigtigt at mødes

Selvfølgelig var det dog anderledes denne gang. Det er og bliver bare bedre at kunne mødes, som man normalt gør.

- Men når muligheden for det normale nu ikke er der, er det godt, at teknologien kan så meget. For tre uger siden kendte jeg stort set ikke til Google Meet, men nu bruger jeg det hver dag. Det gør eleverne også, men det er i deres klasser. Det er første gang, vi har været samlet på den her måde til en morgensamling, forklarer hun videre.

- Det er vigtigt for børnene, at de stadig kan mødes på denne måde. Det kan være svært og isolerende ikke at mødes i skolen, så det er vigtigt, at vi finder nogle andre løsninger, siger Susan Feder.

Annonce

Træls ikke at kunne ses

Også eleverne hyggede sig meget med atter at kunne samles. På en måde.

- Det var sjovt lige at mødes med alle de andre igen. Det er kedeligt, at vi ikke kan mødes, så det var da meget rart lige at se dem igen på den her måde, siger Sofie Bjørnkjær Nielsen fra 5.A.

Emil Lomholt Nielsen fra 6.A er enig. Det er fedt at se de andre igen.

- Det er rigtigt, rigtig, rigtig træls, at vi ikke bare kan mødes, som vi plejer. Så det var fedt lige at se de andre igen. Det var da anderledes med en morgensamling på den her måde, men det virkede nu meget godt, siger han.

På en skala fra et til ti, hvor klar er du på at komme i skole igen?

- Det er en helt klar 10'er, siger Emil Lomholt Nielsen. Over telefonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce