Annonce
Trekantens Folkeblad

Ny frisør i Børkop slår dørene op

Maiken Voxnæs og hendes mand har selv knoklet hårdt for at få salonen klar. De var dog så grundige, at der også har været tid til en lille ferie inden åbningen. Foto: Aske Visser Ottosen
30-årige Maiken Voxnæs åbner 30. juli Frisør Voxnæs i Amaliegade. Navnet er en hyldest til hendes bedstefar, der havde en salon med samme navn.
Annonce

Børkop: Frisør Voxnæs. Det salonnavn vækker måske ikke den store genklang på Børkop-egnen - endnu, men tager man nordpå til Skagen, så er det et ganske ikonisk navn, som mange kender til.

Frisørmester Poul Eriksen Voxnæs har haft sin barberkniv og saks gennem meget fuldskæg og mange hårpragter. Fra begyndelsen af 1970'erne og hele vejen op til sin død i 2000, havde han sin egen salon med navnet Frisør Voxnæs i Skagen.

19 år senere bliver der atter vakt liv i historien om Frisør Voxnæs - denne gang i Børkop. Det er 30-årige Maiken Voxnæs, der er barnebarn af frisørmesteren fra Skagen, som åbner ny salon, med samme navn som det hendes bedstefar brugte.

Da jeg var syv år, stod jeg i hans butik og sagde “Bedstefar, jeg skal være frisør, når jeg bliver stor”, og det blev jeg.

Maiken Voxnæs, indehaver af Frisør Voxnæs

Annonce

Fuld booket de første dage

- Jeg kan godt mærke, at jeg begynder at få flere og flere sommerfugle i maven, fortæller den kommende salonejer, da avisen besøger hende en lille uge før åbningen.

Hun overtog salonen i slutningen af maj efter at den tidligere frisør på adressen, Salon Brødsgaard, valgte at blive mobil frisør. Siden da har Maiken Voxnæs sammen med sin mand knoklet for at få alt klar til åbningen i slutningen af juli.

Al inventaret såsom disk og hylder har den kommende salonejers mand stået for at lave, mens hun selv har været i gang med malerpenslen.

- Det har taget lige knap en måned at blive klar, fortæller hun.

Maiken Voxnæs er spændt på at åbne sin egen salon, og håber derfor håber hun også på, at kunne overtage nogle af kunderne fra den tidligere frisør på adressen.

- Jeg har været meget spændt på, om jeg kunne få det til at køre rundt, for der har jo været lukket her i tre måneder. På tre måneder kan man jo nå at finde mange andre frisører, siger hun.

Men meget tyder dog på, at kunderne er klar til, at hun slår dørene op.

- Da jeg kom i gang med min Facebook-side, fik den jo over 170 likes på en time. Det gik satme stærkt. Og de første to dage er fuldt booket, siger hun med et stort smil.

Annonce

En syv-årigs drøm

Selvom det ifølge Maiken Voxnæs er en tung arv at løfte, så ser hun frem til at åbne en frisørsalon med bedstefarens tidligere salonnavn. Da hun for lang tid siden sad, og skulle planlægge, hvad hendes nye frisørsalon skulle hedde, var hun først ved at kalde den noget andet.

- Først ville jeg egentlig have, at den skulle hedde Salon Voxnæs, men så fandt jeg ud af, at hans hed Frisør Voxnæs. Så det ændrede jeg det til det i stedet for, fortæller hun.

Hvis man som tidligere kunde hos Frisørmester Poul Eriksen Voxnæs lægger vejen forbi den nye Frisør Voxnæs i Børkop, så vil måske ikke kunne genkende så meget. Udover indehaverens efternavn og gener er der måske ikke så mange ligheder mellem de to saloner.

- Selvfølgelig er mit koncept jo helt anderledes end hans, der jo var en helt gammeldags barbersalon, fortæller hun.

Maiken Voxnæs har dog næsten hele sit liv været sikker på, at hun ligesom sin bedstefar skulle være frisør.

- Da jeg var syv år, stod jeg i hans butik og sagde “Bedstefar, jeg skal være frisør, når jeg bliver stor”, og det blev jeg, slår hun fast.

Der bliver tænkt på fremtiden i salonen, og derfor har Maiken Voxnæs valgt en produktserie i salonen, som er god for miljøet. Foto: Aske Visser Ottosen
Annonce

Får familien tæt på

30-årige Maiken Voxnæs bor i Børkop med sin mand og to børn, og har de seneste 10 år arbejdet ved Frisør Hos Peter i Fredericia.

Hun havde dog altid drømt om at åbne sit eget sted, men når hun hørte om, hvor hårdt det selvstændige liv kunne være, fik hun ikke gjort tanke til handling.

Men det var kun indtil lokalet på Amaliegade i Børkop blev ledigt, for så var muligheden så god, at hun ikke kunne lade være. Med to små børn derhjemme var det ifølge hende selv en meget bedre idé at starte egen virksomhed i byen og have familien tættere på.

- Hvis jeg skulle prøve at være selvstændig, så var det nu og ikke om 10 år, siger hun.

Frisør Voxnæs slår tirsdag 30. juli dørene op for første gang i Børkop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce