Annonce
BØRKOP

Ny restaurant åbnet: Allan tænder op i den originale stenovn - og hælder gerne både gravad laks og jalapenos på din pizza

Allan Malak står bag den nye restaurant i Børkop, hvor man kan bestille alt fra pizza til grillkylling. Foto: Lars Saugbjerg
Et nyt spisested er netop åbnet i Børkop. Hos Maranellos Stenovn får du et bredt udvalg af pizzaer og pastaretter - og en række grillretter. Det store trækplaster er den originale stenovn.

Børkop: Vi befinder os i et nyt spisested i Børkop, Ny Boder 21, få timer før åbningen tirsdag middag. Stemningen er en anelse hektisk, og indehaveren af landsbyens nye restaurant lader forstå, at han faktisk slet ikke har tid til at tale med avisen.

Sådan skal det være med nyåbninger. Fuld puls og blussende kinder lige inden dørene går op.

Duften af nyoptændt brænde breder sig i det omkring 120 kvadratmeter store lokale. Flammerne blusser op i stenovnen, som står placeret i det åbne køkken, hvor der allerede ligger et pænt antal dej-kugler klar til hævning.

Annonce

Maranellos Stenovn, hedder den italienske restaurant.

- Menukortet er meget bredt, men vores speciale er naturligvis pizzaer, lyder det fra den 34-årige indehaver Allan Malak.

Her er der netop tændt op i stenovnen, som sørger for, at pizzaerne bliver bagt rigtigt. Foto: Lars Saugbjerg

Fire-fem ansatte vil lave pizzaer i den originale stenovn. Pizzaer i et utal af versioner; for eksempel den indbagte calzone og italienske pizzaer med parmaskinke, salami og sågar gravad laks og muslinger. Men også mexikanske pizzaer med tacosauce og jalapenos.

Konkurrence

Der er rift om pizzakunderne i Børkop. Men Allan Malak lader sig ikke skræmme af konkurrencen.

- Denne restaurant har som den eneste i byen en rigtig stenovn. Det betyder alt, for det er den bedste måde at tilberede pizzaer på. Det går hurtigt med den høje temperatur, og de bliver sprøde, konstaterer indehaveren.

Dej-kuglerne ligger klar på åbningsdagen. Foto: Lars Saugbjerg

Og det er ikke kun med flade, runde brød med topping, han vil konkurrere.

Udover pizzaer og pitabrød rummer menukortet nemlig også klassiske retter fra støvlelandet, blandt andet carbonara og bolognese - og andre retter med pasta penne, tortellini og tagliatelle.

Og spisehuset serverer ikke kun italienske specialiteter. Det er også muligt at købe durumruller og grillretter som for eksempel falafelmix, schnitzel, grillkylling og spareribs  - og salater; alt fra kyllingesalat til tzatziki.

- Vi vil også tilbyde både frokost- og aftenbuffet, fortæller indehaveren.

Allan Malak, der er kurder fra Syrien, har tidligere drevet restaurant i Herning.

- Her havde jeg en lignende restaurant fra 2018 til 2020, men da alt lukkede ned i forbindelse med corona, solgte jeg den.

I dag bor Allan Malak i Vejle, hvor han i øvrigt - for år tilbage - var ansat i restaurationsbranchen. Her lavede han pizzaer hos Marcellos.

Maranellos Stenovn

  • Børkops nye spisested, Maranellos Stenovn, holder åbent hver dag fra 11 til 21. Restauranten ligger Ny Boder 21.
  • Maden kan bestilles som takeaway eller nydes i restauranten. Der er udbringning alle dage fra kl. 16 til 21.
  • Se mere på maranellostenovn.dk




Annonce
Trekantens Folkeblad

Den var porten til de åndssvages verden

Annonce
Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Her kan man se 60 millioner år tilbage

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Børkop støttede ofre for tysk naturkatastrofe

Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Julegåsen plukkes på Børkopgård

Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Vestergade julepyntes i 1968

Trekantens Folkeblad

Se de dejlige, men våde, rollinger: De små nisser i flyverdragter trodsede vejrgudernes drillerier

Trekantens Folkeblad

Engang var den smukke vandmølle spækket med aktiviteter

Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce