Annonce
Trekantens Folkeblad

Opfordring: Stil dig op på de skrå brædder

Jonas Fibecker er formand for Ungdommens Teater i Vejle, der i weekenden holder audition. Der er brug for unge skuespillere til forestillingen "Genstart - eller hvordan skaber vi verden?" Foto: Lars Saugbjerg
Masser af fede spotlights. Har du mod på rampelys, bør du dukke op til audition på "Genstart" i Vejle, mener Ungdommens Teater i Vejle, der søger skuespillere.

Vejle: Lyset i teatersalen bliver slukket. Der er helt mørkt, og publikums mumlen forstummer. En projektør bliver tændt, hvorefter tæppet går. Skuespilleren på scenen smiler, tager en dyb indånding og fyrer sin replik af - ud i salen. Stykket er i gang.

Kunne du forestille dig at stå på scenen? Hvis du har en skuespiller gemt i maven, opfordrer Ungdommens Teater i Vejle dig til at komme til audition i den kommende weekend.

- Vi er en åben teaterforening, og man betaler ikke kontingent. Det handler mest om sammenhold og have det sjovt med at lave teater, fortæller formanden for Ungdommens Teater, Jonas Fibecker.

Teatergruppens næste forestilling hedder "Genstart - eller hvordan skaber vi verden". Stykket er skrevet af Peter Andersen, som også er instruktør.

Annonce

Bare mød op

Der er audition lørdag og søndag, 22. og 23. august fra klokken 14 til 17 i Xeneriet i Spinderihallerne.

- Vi skal vel bruge omkring 10 personer på scenen. Og vores teatergruppe har også altid brug for hjælpende hænder bag scenen, når vi sætter en forestilling op, fortæller Jonas Fibecker.Det er fantastisk sjovt. Det er fedt at sige "se mig" i en rolle, der ikke er mig.

Jonas Fibecker, formand for Ungdommens TeaterVil du til audition, skal du ikke forberede noget som helst. Bare mød op.

- Karaktererne i stykket er relativt unge. Omkring 15 til 25 år, men jeg er 30, og det er da min plan at gå til audition, smiler formanden, der altid har været vild med teater.

- Det er fantastisk sjovt. Det er fedt at sige "se mig" i en rolle, der ikke er mig. Jeg elsker også fællesskabet og alt det kreative ved teater.

Annonce

Øver to gange om ugen

Hvis din teatergejst skinner igennem til audition, kan du se frem til en læseprøve, hvor stykket bliver gennemgået. Herefter er der to ugentlige øvninger, og måske bliver der taget en enkelt weekend i brug.

Premieren ligger i slutningen af uge 42, hvor stykket bliver spillet fem gange hen over weekenden.

- Genstart handler i grove træk om nogle unge, der har overlevet verdens undergang. De er ikke helt klar over, hvordan verden har været før - men de har dog nogle brudstykker, fortæller formanden for Ungdommens Teater.

- Hvordan kan de unge skabe verden igen, ud fra det de ved? Hvilket fundament skal der til? Og hvordan oplever vi situationen og diskussionen, når vi observerer de unge udefra? Der er mange spørgsmål, men først skal skuespillerne findes.

- Så kom til audition. Og tag bare en ven med, opfordrer Jonas Fibecker.

Ungdommens Teater

Teaterforeningen så dagens lys i maj 2012, og blev stiftet af en gruppe unge "teatertosser". Teaterforeningen beskæftiger sig hovedsageligt med teater for unge (også af sind). Det er en åben forening, der ikke opkræver kontingent.

Næste forestilling hedder Genstart - Eller hvordan skaber vi verden?

Auditions afholdes over to dage, 22. og 23. august 2020, begge dage klokken 14 til 17. Det foregår i Xeneriet, Spinderihallerne.

Du skal ikke forberede noget på forhånd - bare mød op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Skoleelever fandt slikpapir i rå mængder, snus og to par underbukser: Efter 7,5 kilometer affaldsindsamling kunne cheeseburgeren nydes

Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce