Annonce
Trekantens Folkeblad

Påsken er - trods corona - stadig en højtid der markeres

Gauerslund Kirke. Arkivfoto: Mette Mørk
Trods corona er kirkerne stadig åbne. Også i påsken. Der er visse begrænsninger, men påsken kan stadig markeres.

Gauerslund: Påskens gudstjenester holdes angiveligt under de gældende forsamlingsvilkår og tidsbegrænset til 30 minutter, med mindre der åbnes lidt op, men i skrivende stund vides der ikke noget mulige åbninger.

Palmesøndag klokken 10 er der familiegudstjeneste i Gauerslund kirke ved Helle Lindholt. Gudstjenesten er tilrettelagt for børnefamilier, men andre er også velkommen.

Årets påskelæsninger er samme dag i Gauerslund kirke klokken 16. Medvirkende er sognepræst Helle Lindholt, organist Melenie V. Skriver og den klassisk uddannede sanger Henrik Elmer Matthiesen.

Der bliver vekslet mellem læsninger fra Johannesevangeliet og klassiske sange og salmer, og på denne måde bevæge os gennem den kommende påskes begivenheder.

Henrik Elmer Mathiesen har efter endt uddannelse i Danmark forsat sine studier på sangskolen 'New Voice Studio Italia' på Italiens østkyst. Her er fokus på sangernes teknik for at få så egal en klang som muligt, via den teknik der hedder "Balanceret Sang".

Annonce

Det sidste måltid

Skærtorsdag klokken 10 i Gauerslund Kirke fokuseres på det sidste måltid - påskemåltidet - som Jesus spiste sammen med sine 12 disciple. Under dette måltid indstiftede han nadveren, som blev et fast indslag i Den Kristne kirkes gudstjenestefejring.

Derfor vil sognet skærtorsdag fejrer nadver sammen. Det oplyses nærmere på dagen - hvordan det organiseres. Præsterne Connie Lynge og Verner Helwig medvirker

Langfredag klokken 10 holdes en såkaldt liturgisk gudstjeneste i Brejning kirke.

Liturgisk betyder en gudstjeneste uden prædiken, men der vil være sang, tekstlæsninger og bøn, samt stille musik. Flaget er på halv, fordi langfredag er den dag, hvor Jesus blev hængt på korset og døde. Det er en stilfærdig dag i kirken, men ikke mindre intenst - tværtimod. Præsterne Connie Lynge og Verner Helwig medvirker.

Annonce

Opstandelse og fest

Påskedag er opstandelsesdagen. Det fejres i Gauerslund Kirke og normalt med masser af sang og festlig musik. Påskedag er den kristne kirkes største højtidsdag og den kristne tros udgangspunkt. Uden påskedag - ingen kristendom. Helle Lindholt er liturg og prædikant.

2. påskedag er der gudstjeneste i Brejning Kirke klokken 10 ved Connie Lynge.

Ved enhver stor festlighed forsætter festen på 2. dagen og sådan kan godt betragte 2. påskedag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Skoleelever fandt slikpapir i rå mængder, snus og to par underbukser: Efter 7,5 kilometer affaldsindsamling kunne cheeseburgeren nydes

Annonce