Annonce
Trekantens Folkeblad

Peders historie i avisen bliver omsat til en vandretur til fordel for Børnecancerfonden.

Peder Hummelmose og Roland Christiansen arrangerer en vandretur til fordel for Børnecancerfonden. Der er tale om en lang tur på tyve kilometer, for det er mellem de to herres arbejdspladser. Privatfoto
Formanden for Vejle Kommunes sundhedsudvalg, Peder Hummelmose (V), og chefen for DGI-Huset i Vejle, Roald Christiansen, arrangerer en vandretur til fordel for Børnecancerfonden. En lang juletur, der starter på en gårdsplads i Gårslev.

Gårslev: Gårdspladsen lidt uden for Gårslev bliver stedet, hvor startskuddet lyder til en vandretur på tyve kilometer. Med et større formål for øje. Og med baggrund i en personlig historie om sygdom og kampen mod den.

Landmand og byrådsmedlem for Venstre, Peder Hummelmose, er manden, der sammen med familien bor på gården udenfor Gårslev.

Han fortalte for nylig sin private historie til Vejle Amts Folkeblad om et sejt kræftforløb, som heldigvis fik en lykkelig udgang.

Annonce

Den historie gjorde et så stort indtryk på DGI Husets direktør, Roland Christiansen, at han umiddelbart herefter tog kontakt til Peder Hummelmose.

- Da jeg læste Peders historie i avisen, blev jeg berørt, og det slog mig, at Peders historie jo på mange måder er rigtig mange danske familiers historie, for hvem har ikke kendt til et familiemedlem eller en kær ven, som har måtte døje med den forbistrede sygdom, siger Roland Christiansen.

Tanken er, at de to skal lave noget sammen til fordel for Team Rynkeby, der samler ind til kampen mod cancer. Team Rynkeby er Peder Hummelmose i forvejen en del af. Han skal cykle til Paris til sommer for på den måde at samle penge ind.

Men i det nye samarbejde handler det om en vandretur. Der er tyve kilometer mellem Gårslev og DGI-Huset i Vejle. Det er den tur, der nu skal vandres. Det vil ske 1. søndag i advent.

Sådan tilmelder man sig

  • Tilmelding til vandreturen med Peder Hummelmose og Roland Christiansen sker på dette link: https://dgihusetvejle.nemtilmeld.dk/775/
  • Prisen for deltagelse er 275 kroner pr. person. Heraf går 200 kroner ubeskåret til Børnecancerfonden.
  • Turen finder sted søndag 29. november.
  • I prisen er inkluderet en gåtur fra Gårslev til Vejle, afsluttende med gløgg og æbleskiver i DGI Huset Vejle efter turen, og efterfølgende bustransport med Papuga Bus tilbage til Gårslev. En tur, som Papuga Bus sponserer til fordel for det gode formål.

- Det er en sag, der bestemt er værd at bruge ekstra meget krudt på. At jeg personligt også savner at sætte ting i gang med mening, skal jeg heller ikke skjule. Det er ingen hemmelighed, at DGI Huset Vejle ikke er oppe i højeste gear på grund af Corona-restriktionerne, så jeg savner, helt personligt, at skabe noget, og at samle mennesker i positive fællesskaber. Det får jeg mulighed her, og jeg glæder mig til sammen med Peder at skabe en positiv dag med mening og forhåbentlig også med et overskud til Børnecancerfonden, forklarer Roland Christiansen.


Tyve kilometer i vandresko er en udfordring, men ideen om at få en omgang god motion samtidig med, at vi samler ind til noget, der giver så meget mening, er jo bare win win.

Peder Hummelmose, byrådsmedlem i Vejle Kommune.


Peder Hummelmose er bestemt også klar til vandreturen. Han havde en del tanker omkring, om han skulle fortælle sin historie til avisen. Men valgte at sige ja, for det handlede for ham ikke om sin egen historie. Men om noget andet.

- Da jeg valgte at fortælle min historie til avisen - efter flere henvendelser - så handlede det for mig om at give håb til andre, som måske lige nu står i en vanskelig situation. Det er sådan set også min begrundelse for nu at være blevet en del af Team Rynkeby, som jo arbejder for at skaffe midler til børn med kræft via Børnecancerfonden, siger han.

Udfordring venter

Og nu venter en vandretur. Af de lange. Men det er en udfordring, han glæder sig til.

- Da Roland kontaktede mig og foreslog en fælles vandretur fra mit hjem her i Gårslev og ind til DGI Huset i Vejle, drøftede jeg det straks med min kone, og vi synes bare, det var en rigtig god ide. Tyve kilometer i vandresko er en udfordring, men ideen om at få en omgang god motion samtidig med, at vi samler ind til noget, der giver så meget mening, er jo bare win win, siger han og lader en opfordring lyde:

- Som byrådsmedlem og formand for kommunens sundhedsudvalg er jeg naturligvis også optaget af vores sundhed, men det er egentlig ikke det afgørende her. Det væsentlige for mig er, at vi i kraft af dette arrangement får samlet et pænt beløb ind til formålet. Det vil jeg gerne bruge en dag på, og jeg håber, at mange vil slå følge med Roland og jeg – samt vore hustruer - den 1. søndag i advent, hvor vi er klar i vandreskoene klokken 10 her i Gårslev, lyder det fra Peder Hummelmose.

Annonce
Annonce
BØRKOP

Ny restaurant åbnet: Allan tænder op i den originale stenovn - og hælder gerne både gravad laks og jalapenos på din pizza

Annonce
Annonce
Trekantens Folkeblad

Anders havde et job, der ikke findes i dag: Og nok sad han i baggrunden men han havde magten over den fine herre foran

Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Ny bog har indsamlet ti lokale livshistorier

Trekantens Folkeblad

Gode læsetips i bogcaféen i Børkop

Trekantens Folkeblad

Huset man helst ikke ville bo i: Men fattiggården var dog bedre end tiggeri

Trekantens Folkeblad

Museum byder indenfor til julemarked

Trekantens Folkeblad

Kandidat om bedre ældrepleje: Det kræver ikke nødvendigvis flere hænder

Trekantens Folkeblad

Der sættes ord på sorg og savn ved skumringsgudstjeneste

Trekantens Folkeblad

Den har jublet i 50 år: Orglet blev dog mindre end ønsket

Trekantens Folkeblad

Julen kan være en hård tid: Økonomiske trængte familier kan nu søge julehjælp

Trekantens Folkeblad

Et velfærdssamfund behandler sine ældre ordentligt - væk med minuttyranniet og tilbage til kærlig omsorg

Trekantens Folkeblad

Se billederne: Så blev det nye idrætscenter indviet

Trekantens Folkeblad

De strækkede nakken og smurte stemmebåndet: Fællessang i Gårslev blev et tilløbsstykke

Trekantens Folkeblad

Julen er i fare: Her kan det ende med, at byens juletræ slet ikke bliver tændt

Trekantens Folkeblad

Byrådsmedlem: Der er andre løsninger end at lade Gauerslundhallen vente i et år på at få en selvstyredrift

Trekantens Folkeblad

Nu er den Danmarks smukkeste af sin slags: Men prøv at se hvor forfalden Børkop Vandmølle har været

Trekantens Folkeblad

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Trekantens Folkeblad

Vælgerne tager på café og mødes med politikerne

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Trekantens Folkeblad

Her har kvinderne et problem: Uden mænd er vi på røven

Trekantens Folkeblad

De legede sig til en stor sum penge: Blæksprutten løb for ny legeplads

Trekantens Folkeblad

Prøveafstemning: Vælgermøde flyttede stemmer og det gjorde ondt på et par partier

Trekantens Folkeblad

I Gårslev var der flæsk og valgsnak i lange baner

Annonce