Annonce
Trekantens Folkeblad

Portræt af en vinder: Fartglade Malou er dansk mester

14-årige Malou Deleuran er dansk mester i motocross. I damerækken. Det er fotograf Lone Petersen i Børkop, som har taget dette billede. Foto: Lone Petersen.
14-årige Malou Deleuran går i 8. klasse på Fælleshåbsskolen, og hun er lige blevet dansk mester i motorcross. I voksenrækken vel at mærke.
Annonce

Børkop: Malou, du er lige blevet dansk mester i motocross for kvinder. Selvom du kun er 14 år. Hvordan var det at stå øverst på skammelen blandt kvinder, der er noget ældre end dig?

- Det var da ret fedt. Jeg vandt foran en, som er 25 år, så det er da specielt. Jeg har prøvet at vinde DM før, men det har været i en anden klasse. Det var første gang, at jeg kunne deltage i damerækken, så det er lidt vildt, at jeg kunne vinde det hele.

Hvad var det lige der fungerer så godt for dig?

- Jeg har rykket mig meget efter sommerferien. Jeg ved ikke helt hvorfor, men det har jeg gjort. Måske var det fordi, jeg fik knubs ved EM i foråret, for det ikke helt gik som håbet. Det har jeg måske lært noget af.

Hvornår satte du dig egentligt på en motocrosscykel første gang?

- Der var jeg tre år. Og mit første DM kørte jeg som seks-årig. Måske syv. Jeg kørte mod drengene, og jeg blev nummer tre.

Du og din far rejser meget rundt i autocamper til løb i Danmark, Sverige og resten af Europa. Han kører selv motocross og er din træner. Hvordan går det med det?

- Det går rigtigt fint. Vi er bestemt ikke altid lige enige, men det går nu alligevel. Det giver altså nogle gode far-datterture rundt til løbene.

Men du går i 8. klasse på Fælleshåbsskolen. Så der skal jo også være tid til skolen og lektierne. Hvordan går det med den del?

- Fælleshåbsskolen er super gode til at bakke mig og min sport op. Det er klart, at jeg er en del væk, men jeg skal jo stadig lave al skolearbejde, og der er min mor den store hjælp. Hun er god til at sørge for, at jeg også har fokus på mit skolearbejde.

Og hvad nu? Sådan sportslig. Hvad er drømmene?

- Jeg blev nummer to ved EM i år, og det er et mål, at komme et skridt længere op. Og så kan jeg for første gang deltage i VM, for der skal man være 15 år. Jeg forventer ikke lige at bliver verdensmester med det samme, men det er et mål at blive det en dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce