Annonce
Trekantens Folkeblad

Så kom sommeren......

Tomater smager bare bedre om sommeren, men de er også et af de fødevarer, der er bedst for os om sommeren. Arkivfoto
Sommeren er en dejlig tid, men, ganske som med de andre årstider, er der ting, man med fordel kan gøre for at komme helbredsmæssigt godt gennem sommeren. Diyang Møller fra Børkop er uddannet læge i Kina, og hun giver fire gange om året gode råd til den årstid, man er på vej ind i.
Annonce

Sommeren er tid, hvor vi skal nu skal passe på fordøjelse og hjertet, da sommeren er fordøjelse-årstid De fleste mave-tarm sygdomme sker tit om sommeren eller bliver forværret, hvis man lider af disse. Derudover - når man har de varmeste perioder - er det også hårdest for hjertet, da hjertet kommer på en ekstra stor arbejdsbyrde, når der er hedebølge. Det skyldes, at om sommeren - da yang energi er i det højeste, og vejret er varmt - befinder kroppen også sig i den meste aktive periode. Dermed har kroppen mest brug for næringsstoffer. Vores fordøjelse vil derfor påvirkes af årstiden. Derfor bør vi gøre noget tilsvarende med fødevarer og urter til at styrke vores krop, da ellers kroppen vil lide af manglen.

Diyang Møller

Diyang Møller bor og har klinik i Børkop. Det er herfra, hun tilbyder akupunktur.

Hun er uddannet læge i Kina, og trods at har boet mange år i Danmark, holder hun løbende kontakt med Kina, hvor hun efteruddanner sig.

Hun snakker dansk.

Hun kan fanges på 53880037

Annonce

Husk børnene

Ligesom i naturen - er forår og sommer den periode børnene vokser mest - og så skal man huske, at børn skal have den næring, som de har brug for. Men ikke for tidligt med koldt mad - eks. rå salat og is For hvis vores fordøjelse funktion bliver påvirket af koldt mad - kan en forårstræthed forlænges til hele sommeren, hvilket selvfølgelig vil være synd. Vi skal gå tidligere i seng og stå tidligt op - vi skal komme mere ud i naturen og få frisk luft. Vi skal også passe på vores tankevirksomhed - ellers kan det påvirke vores immun system- og derfor kan man blive nemmere syg, når efteråret og vinteren nærmer sig.

Annonce

Husk mad med dufte

Efter sankt hans - bliver dagene gradvis kortere - men alligevel er det årets varmeste periode, og i den periode skal man vælge let, men duftende mad Let mad er nemmere at fordøje, duftende stimulerer appetitten. Derfor skal man have højere protein og lavere fedtprocent. For eksempel vagtelæg - de indeholder flere af forskellige aminosyrer - og højere kvalitet cephalin, lecithin, jern, A vitamin og B2. Som har en lavere blodprocent.

Det har en gavnede effekt mod for høj blodtryk og forkalkning af blodkar. Champion/ svampe er rig på protein og har også flere aminosyrer og B 2. Agurk og græskar er rige på protein, kalium, kalcium, forfor, vitamin C og jern. Sojabønner kan næstren det samme, men derudover er de rige på proteiner, der indeholde a-b-c-d vitaminer. Tomater er en naturlig kæmpe c-vitamin bombe og kan anvendes mod mavesår, forhøjet blodtryk, tandkøds blødning o.s.v.

Annonce

Frugt er bare godt

Kinaradiser er særlig godt for lungerne - det samme er lotusfrugt, asparges, munkbønner, jamas, kamille og pebermynte. Tilpassende portion frugt og is har en påvirkning af nedsænkede temperaturer. Frisk frugtsalat vil være godt - appelsin , æble og citron, ananas o.s.v (alle frugter er kølige for kroppen ) Det kan supplere kroppens med c, b vitamin og forskellige mineraler Kogt vand - er også godt for kroppen.

Annonce

Pas på med is

Vi må også drikke sodavand og øl med måde, men is skal man ikke spise for meget af, for den kan påvirke tarm-og mave slimhinde og give nedsænket fordøjelsesemzymproduktion, og det kan dermed påvirke mave-tarm sygdomme Vi skal helst undgå stærke krydderier, fordi det kan påvirke vores lunger, og det skal man passe på med. Mælk, mælkeprodukter samt æg giver kroppen nødvendig væske, proteiner, mineraler, og vitaminer. Når hedebølge kommer må vi beskytte vores hjerte, ved ikke at være ude i direkte solskin og særlig ikke i lang tid . Vi skal særlig huske at få væske - lidt af gangen men mange gange om dagen Og med det ønsker jeg alle en god sommer til alle læserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce