Annonce
Trekantens Folkeblad

Så mange sommerhuse er udlejet: Rekordernes sommer

Udlejningen af sommerhuse er blevet ekstremt populær i år, og det kan være svært at finde et sommerhus at holde ferie i.  Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Danskerne vil i sommerhus, og det mærker man også ved fjordens kant. Her er belægningsprocenten nemlig ret markant. På en søgemaskine for sommerhusudlejning har tallet aldrig været højere.
Annonce

Høll: Der er meget langt mellem de ledige sommerhuse i Høll/Hvidbjerg/Mørkholtområdet

- Her hos sommerhussøgemaskinen har vi 178 sommerhuse i Vejle Kommune, og på intet tidspunkt i juli er mere end ét sommerhus ledigt, forklarer kommunikationskonsulent, Jesper Kamp Kruse, fra sommerhussøgemaskinen Campaya.

Det betyder, at belægningsprocenten for juli er en smule mindre end 100 procent.


Det er et ret bemærkelsesværdige tal


- Det er et ret bemærkelsesværdige tal. For det er faktisk langt bedre end normalt. I de rigtig gode udlejningsår, som sidste sidste år, hvor der blev sat udlejningsrekord, når belægningsprocenten kun så højt op i uge 29 og 30. I år er det som nævnt også tilfældet i de to andre juli-uger, 28 og 31, og belægningsprocenten er også i august meget højere i sommerhusene end vanligt, forklarer han.

På nuværende tidspunkt er der udlejer knap 30 procent flere sommerhuse i august end året før.

Annonce

Ikke kun corona

Det mest oplagte bud på den høje belægningsprocent er corona-krisen, der har fået mange danskere til at vælge udlandsturen fra og sommerhuset til.

- Det har helt sikkert en betydning, men det er ikke eneste grund. Vi har over flere år set udviklingen gå i den retning, så den åbenlyse coronavinkel kan ikke stå alene, siger Jesper Kamp Kruse.

Og fortsætter:

- Vi har de seneste mange år set en løbende stigning i belægningsprocenterne henover sommeren og årets andre ferieperioder i sommerhusene. Sommerhuset kan noget andet end ferien sydpå. Her er der tid og ro og fred, og man kan tage ferien i ens helt eget tempo. Uden at skulle nå morgenmaden inde et bestemt tidspunkt eller være tilbage til aftensmaden inden kl 18. Den frihed og den mulighed for afkobling tiltaler rigtig mange, siger han.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce