Annonce
Trekantens Folkeblad

Samarbejde vil peppe bymidten op

Solen skinnede over bystranden og de fremmødte, der deltog i et BIDmøde, der også var en workshop med fokus på, hvad der kan peppe Børkops bymidte op. Privatfoto
BID 7080 holdt mandag aften møde. Det fandt sted på torvet i Ny Boder, for det var netop torvet og gågademiljøet, der blev sat fokus på.

Børkop: Børkop har en gågade og et bytorv, og begge dele må gerne blive peppet noget mere op.

Og det kommer også til at ske, for mandag aften besluttede et dusin lokale borgere, at der nu skal ske noget.

- Vi holdt en workshop, hvor der kom nogle konkrete forslag, vi nu vil rykke på. Vi vil blandt andet arbejde for, at der kommer en udstilling omkring vandmøllen i den passage, der er midt i Ny Boder. Desuden vil vi få lavet bannere med FN's verdensmål, som på den måde vil skabe farver i Ny Boder. Også de mange triste borde og bænke, der er i området, skal peppes op med farver. Det er bare små tiltag, men de kan lade sig gøre, og så kan man gå videre derfra, hvis der opstår nye idéer, siger Mikkel Niess, der er direktør for BIDdanmark.

Det var en underafdeling af BIDdanmark, nemlig BID 7080, som holdt sit første møde efter sommerferien på selve torvet. Normalt finder de møder, som er for alle, sted indendørs i mødelokaler, men for en stund var mødet trukket udendørs.

BID samarbejdet

BID er en forkortelse for Business Improvement Districts, og BID modellen er et privat/offentlig projekt, det kort og godt handler om byudvikling i lokalområder.

Det skal ske via et samarbejde mellem forskellige instanser som kommune, lokalråd, menighedsråd, foreninger, handelsliv, erhvervsliv, private personer og så videre.

BID 7080 har eksisteret i to år, og samarbejdet mødes cirka otte-ni gange om året.

Det er BID 7080, som blandt andet står bag 7080 Festival, der finder sted hvert år i uge 24.

Alle kan deltage i møderne.

Mere skal gøres

Med til mødet var et par såkaldte 'urbanistas', som er eksperter i at kigge på, hvad der virker og ikke virker i en by. Og skabe idéer ud fra det eksisterende. De holdt en workshop for de fremmødte.

- Det var først og fremmest de fremmødte, som skulle give deres bud på tingenes tilstand. Så workshoppen startede med, at folk skulle gå to og to sammen og finde ud af, hvad de synes virker, og dernæst hvad der ikke virker. Og man må sige, at der var stor ensrettethed i folks oplevelser af Ny Boderområdet. Det var en god øvelse, siger Mikkel Niess.

Og de fremmødte, inklusiv urbanisterne, var enige om, at nok er der allerede sket nogle fine tiltag med området, men der skal ske endnu mere med Børkops bymidte.

- Børkop har tidligere på sommeren fået stranden på torvet, og den har vist sig at være en flot succes, der bliver brugt af mange, så det giver da grobund for at ride videre på den positive bølge, siger Mikkel Niess.

Annonce

Længere baner

Han, og BID-samarbejdet, har gennem to år haft fokus på 7080-områdets udvikling, og når næste møde finder sted 9. september vil der endnu engang være fokus på Ny Boder og torvet.

- Da vil der blive tænkt i de længere baner med hensyn til Børkops bymidte. Der er jo i forvejen gjort sig mange tanker, blandt andet på en workshop for en håndfuld år siden, og de tanker, der blev gjort dengang, vil Vejle Kommune tage med til mødet. Der er ingen grund til at skulle skabe alt helt fra bunden igen, siger Mikkel Niess.

Alle er velkomne til at deltage på mødet 9. september. Hvor det vil blive afholdt, vides endnu ikke.

Torvet i Børkop har haft en mere velbesøgt sommer end i flere år, og det skyldes blandt andet den strand, som handelstandsforeningen fik sat op i forsommeren. Her ses deltagerne ved mødet mandag aften. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce