Annonce
Trekantens Folkeblad

Smerte kan frigøres - når man lader kroppen tale

Anette Zophia Abildgaard fra Børkop er privat psykoterapeut. Hun tilbyder hjælp til at slippe af med det, der gør ondt i livet.
Annonce

Børkop: - Uanset om det er ondt i nakken eller ondt i sjælen, så kan jeg hjælpe. Krop og sind hænger sammen og jeg kan hjælpe folk med at finde de svar de søger, ved bland andet at mærke sig selv og lære dem at lytte til deres krop. På den måde bliver det nemmere at give slip på de følelser, de tanker, den adfærd eller de smerter, der skaber problemer for dem i deres liv, siger Anette Zophia Abildgaard.

Hun har arbejdet i snart 20 år indenfor det socialpsykiatriske område, men har siden 2017 også været selvstændig med egen klinik i Børkop..

Hun fortæller, at videnskaben har påvist en høj grad af sammenhæng mellem ubearbejdede traumer, stress og uforløste følelser, og så det at blive ramt af en fysisk eller psykisk sygdom.

- Og det er netop de ubearbejdede traumer og følelser, jeg arbejder med, når folk kommer til mig, fortæller Anette.

Foredrag om metasundhed og gener

Børkop: Mandag 24. februar klokken 19 holder Lars Mygind i kulturhuset Markant foredrag om "Dine geniale gener". Lars Mygind er metasundhedsterapeut og arbejder med sammenhængen mellem menneskers bevidsthed og sundhed.

Han mener, at man ved at påvirke sin egen bevidsthed kan bevare sin sundhed og dermed undgå sygdom og lidelse.

I løbet af aftenen kan deltagerne blandt andet lære en teknik til at nå nogle meditationstilstande.

Man kan købe billet til foredraget hos psykoterapeut Anette Zophia Abildgaard på hendes hjemmeside.

/exp

Annonce

Det skal give mening

Mange mennesker oplever en eller anden form for smerte, enten fysisk eller psykisk. Et er at brække benet. Det er forholdsvis nemt at forholde sig til. Sygdomsforløbet er som regel også rimelig forudsigeligt.

Men hvad hvis man bliver ramt af stress? Eller angst, depression eller måske endda kræft. Hvordan forholder man sig til det? Hvordan kommer man igennem det? Og bliver man nogensinde sig selv igen? De spørgsmål er der mange der stiller sig selv, når de har fysiske eller psykiske udfordringer at kæmpe med i dagligdagen.

- Der er ofte mange følelser i spil, når man af den ene eller anden grund oplever ikke at trives i hverdagen. Man kan for eksempel blive frustreret eller deprimeret over ikke længere at kunne det, man plejer,. Ikke at kunne genkende sig selv mere eller ikke at kunne finde en mening med det hele. Og det er netop her, jeg kan hjælpe på vej, fortæller Anette og fortsætter:

- Der er nemlig en mening med alt. Og når jeg hjælper folk med at finde deres egen subjektive mening med det, de går igennem, bliver det trygt og nemmere for dem at give slip og tage ansvar for deres egen helbredelse, forklarer Anette Zophia Abildgaard, der er psykoterapeut.

Annonce

Effektive metoder

Anette Zophia Abildgaard bruger mange forskellige metoder i sin terapi, både de klassiske, som for eksempel kognitiv terapi, men i særlig grad anvender hun de såkaldte energipsykologiske metoder som tankefeltterapi og transbiologisk traumeterapi.

- Det er metoder, der taler direkte til kroppen, til følelserne og til underbevidstheden. Når jeg på den måde kobler krop og sind, giver det mulighed for at forløse følelser på et meget dybere plan. Det øger klientens mulighed for at komme sig, forklarer Anette.

Annonce

Kræften viste hende vejen

Hun er 49 år, og har selv haft en voldsom sygdom inde på livet. En kræftsygdom der tilbage i 2010 straks satte hende i gang med at søge efter meningen med sygdommen.

- Jeg spurgte mig selv hvorfor, men ikke i betydningen: hvorfor lige mig, som mange måske vil tænke, når de rammes af noget voldsomt og uventet. Jeg var optaget af hvorfor, i betydningen hvad er årsagen bag, hvad er den højere mening med det, hvad er det, jeg skal lærer af det her, hvad er det, min krop forsøger at vise mig, fortæller Anette.

Hun fandt svaret i metasundhed.

- Med metasundhed fandt jeg svar på årsagen til min kræft og med tankefeltterapi og traumeterapi var jeg i stand til at forløse de følelser, der lå bag. Det gav så meget mening og startede en længere rejse ind i mig selv og mod min nye tilværelse som selvstændig psykoterapeut. I dag har jeg fundet mit formål med livet. Jeg glædes hver dag over at få lov til at hjælpe andre videre i livet. Det giver bare så meget mening, siger hun med et smil.

Annonce

Kvinden bag foredrag

Anette Zophia Abildgaard er kvinden, som mandag 24. februar står bag et foredrag i Børkop med Lars Mygind.

- Lars Mygind er kendt for at være en skarp og underholdende foredragsholder, underviser og formidler af metasundhed, tankefeltterapi, EFT og transbiologisk traumeterapi. Han gæster Børkop med sit nyeste foredrag "Dine geniale gener", der handler om, hvordan vores bevidsthed kan påvirke vores gener, og hvordan vi kan påvirke vores egen bevidsthed, forklarer Anette Zophia Abildgaard.

Man kan læse mere om Anette Zophia Abildgaard og om foredraget på www.zophias.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce