Annonce
Trekantens Folkeblad

Spejderne i Børkop kan se frem til at få en stor bålhytte

KFUM-Spejderne Børkop har fået store donationer, så nu kan spejderne få bygget en stor bålhytte. Foto: Jørgen Flindt
KFUM-Spejderne i Børkop har modtaget store donationer, så nu er det sikkert. De mange spejdere kan få en stor bålhytte/multihus, der kan bruges året rundt.
Annonce

Børkop: Et bålhus, hvor spejderne kan lave aktiviteter året rundt.

Det har længe været et stort ønske hos KFUM-Spejderne i Børkop, der holder til på Bundsgaard.

Og nu har de grønblusede spejdere modtaget 125.000 kroner af Lokale- og Anlægsfonden, og sammen med andre donationer, betyder det, at nu kan drømmen blive virkelighed.

- Det er jo helt fantastisk. Vi er ganske vist ikke helt i mål, i hvert fald ud fra den målsætning vi har, men vi ved nu, at det det bliver til noget. Kort sagt, så nu gør vi det, siger Lone Stricker Mathiasen, der er gruppeleder.

Dermed kan de 70 spejdere se frem til at få en bålhytte/multihus på 70 kvadratmeter med plads mange arbejdsborde og til at lave bål under tag. Hele året rundt.

-Vores spejdere er ude hele året. Uanset vejret. Men det er da tider, hvor det kunne være et stort plus at kunne være under et tag. Selvom børnene tager sol og regn med samme entusiasme, vil det giver os flere muligheder, hvis vi også kan lave noget i tørvejr under tag, siger gruppelederen.

Annonce

Flere medlemmer end tidligere

KFUM-Spejderne har gennem tyve år holdt til på pladsen på Bundsgaard lige bag ved Englystskolen. Dengang for tyve år siden blev der bygget en moderne spejderhytte, og den er der stadig og virker som sådan rigtig fin.

Men der er en klar udfordring. Tiden er gået, og Børkop er vokset.

Dengang for tyve år siden var der fint plads til, at alle spejdere, uanset alder, kunne mødes en gang om ugen i hytten. Men KFUM-Spejderne i Børkop er vokset markant siden da. Eksempelvis er juniorafdelingen, der består af 30 spejdere, i dag større end de fire ungdomsafdelinger - bævere, ulve, juniorer og trop - tilsammen var i år 2000.

De har også doneret

Ud over de 125.000 kroner af Lokal- og Anlægsfonden har Y's Men's Club i Vejle doneret 25.000 kroner til projektet, Børkop Event Group har doneret 10.000 kroner, og så har en anonym privat person doneret 38.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce