Annonce
Trekantens Folkeblad

Sundhedskonsulenten Maria kigger efter helheder

Maria Knudsen er privat sundhedskonsulent med base i Børkop. Foto: Jørgen Flindt
Maria Knudsen fra Børkop er startet som selvstændig sundhedskonsulent. Hun er uddannet ergoterapeut, men hendes uddannelse er meget bredere end det.
Annonce

Børkop: Maria Knudsen er uddannet til lidt af hvert. Det viser de mange diplomer, som hænger på væggen i klinikken i Ny Boder.

Cand. Scient i Idræt og Sundhed. Ergoterapeut. Kostvejleder med speciale i vægttab og aktiv ernæring (sportsernæring) samt fysiurgisk massør. Viften af viden er bred hos den 28-årige kvinde, der nu er åbnet for et nyt liv som selvstændig.

- Jeg kalder mig selv sundhedskonsulent, for jeg kigger ikke kun i en retning. Det er mit job at kigge i flere retninger for at se efter, hvad der er bedst for klienten. Jeg er sparringspartneren på vej til en sundere og mere aktiv livsstil, siger hun.

Tingene hænger nemlig sammen, forklarer hun. Det ved ergoterapeuter om nogen. I det fag arbejdes med at udtænke løsninger ud fra den enkeltes behov.

- Jeg kan jo godt eksempelvis massere en nakke, der er øm, men hvorfor er den øm? Og hvad kan der gøres ved det? Og hvordan griber man det an helt inde ved nældens rod, så der sættes i  gang det helt rigtige sted. Der kan jeg gøre brug af min viden fra ergoterapien, forklarer hun.

Annonce

Intet hurtigt fiks

Mennesker er nemlig vanedyr, og det er ofte vanerne, der også skal kigges på, hvis der skal ske en ændring.

- Jeg kan ikke på nogen måde love et kvikt fiks, og så er alt løst. Men jeg kan love, at jeg kigger på helheden. Behandling er sjældent nok. Der skal som regel også vejledning og træning til. Og her tænker jeg selvfølgelig ligeledes i forebyggelse, hvor jeg også kan være din samarbejdspartner, siger hun.

Annonce

Sundhedscentret

Hun har boet i Børkop et par år, og det er nu, hun føler tiden er kommet til at starte som selvstændig. Hun underviser i forvejen i diverse tilpassede hold samt stimulastik for babyer, men derudover er hun så nu startet som selvstændig sundhedskonsulent.


Jeg kan ikke på nogen måde love et kvikt fiks, og så er alt løst. Men jeg kan love, at jeg kigger på helheden.

Maria Knudsen, Sundhedskonsulent


Klinikken holder til i SundhedsCentret i Ny Boder midt i Børkop.

- Jeg er glad for, at der er denne mulighed for at være her. Det er rigtig fine lokaler, og her er det andre at sparre med, siger Maria Knudsen.

Man kan se mere på mk-sund.dk

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Så er der atter banko

Annonce