Annonce
Trekantens Folkeblad

Trods nedlukning: Der er stadig liv i Børkops midte

Bageren og blomsterhandlerne er blandt dem, der gerne må holde åbent. Foto: Jørgen Flindt
Trods nedlukning er der faktisk meget, som stadig har åbent i Børkops bymidte. Men hos handelsstandsforeningen mærker man, at mange kunder tror, at der er lukket mere ned, end der er. Opfordringen lyder på at huske at handle lokalt. Det er vigtigere end nogensinde før.

Børkop: Landet, og dermed også Børkop, er ramt af nedlukning, men tøffer man rundt i Børkop kan man se, at byen på ingen måde er lukket helt ned.

Problemet er, at der er mange, som netop ikke tøffer rundt. Måske fordi de tror, at byen er mere lukket end den er.

- Der er stadig et handelsliv, men det lider under, at folk ikke helt tror, det er der. Mange forbinder en nedlukning med, at der ikke er noget åbent ud over dagligvarebutikkerne, men det er der, og det er et vigtigt budskab at få ud, at der stadig er gode handlemuligheder i Børkop, siger Katrine Bjerring, der er medlem af Børkop Handel og Erhvervs bestyrelse.

Og derudover er der stadig masser af liv på en anden måde end vanligt. Spisestederne byder i stor stil på take away, og mange af de nedlukkede butikker har åbent på andre måde som via nettet eller ved at man kan afhente i butikken. Og det er en vigtig ting at holde sig for øje, siger Katrine Bjerring.

- Uanset om man holder fysisk åbent eller ej, er det vigtigt, at man støtter sin egen lokale by, for byen bliver nødt til at stå sammen. Ellers har vi ikke noget byliv tilbage. De lokale butikker har brug for lokal hjælp, siger hun.

Annonce

Vigtigere end nogen sinde

Hvornår det hele ender, ved kun corona-virussen og Mette Frederiksen, men så længe byen virker stille, er det, ifølge Katrine Bjerring fra handelsstandsforeningen, ekstra vigtigt at huske på, at det er den ikke. Men den dog delvist lukket. Hun ved det, for hun er frisør og må derfor holde lukket.

- Vi kan ikke holde åbent lige nu, men jeg har, ganske som vi alle har, brug for en sund og stærk by, så husk at bakke de butikker og spisesteder op, der jo har åbent enten fysisk eller på nettet. Det har vel stort set aldrig været mere vigtig end nu, siger Katrine Bjerring.

Ny Boder i Børkop i regnvejr. Her er meget stille. På grund af vejret og nedlukningen. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce